Ξεκινούν οι εργασίες αποκατάστασης των ζημιών στην οδό “Κουρτσουλα” || 250.000€ η χρηματοδότηση από το Υπουργείο Εσωτερικών

Δήμος Ζακύνθου

Την ένταξη της πράξης “Αποκατάστασης ζημιών από ισχυρά φυσικά φαινόμενα στον Δήμο Ζακύνθου” η οποία χρηματοδοτείται με το ποσό 250.000€ από το Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης υπέγραψε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Θεόδωρος Λιβάνιος.
Πρόκειται για μια θετική εξέλιξη κατόπιν συχνών προσπαθειών και πιέσεων που άσκησε ο Δήμαρχος Ζακύνθου Γιώργος Στασινόπουλος προκειμένου να αποκατασταθεί ένα πρόβλημα που αποτελούσε επιτακτική ανάγκη για τους πολίτες αλλά είχε ξεχαστεί επι ένα και πλέον χρόνο στα συρτάρια της προηγούμενης δημοτικής αρχής.

Το έργο αφορά την επισκευή και αντιστήριξη της οδού “Κουρτσουλα” που βρίσκεται στις παρυφές της πόλης της Ζακύνθου και αφορά τις αναγκαίες επεμβάσεις για την αποκατάσταση των προκληθεισών βλαβών και φθορών στις υφιστάμενες υποδομές της περιοχής που επλήγησαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα (έντονες βροχοπτώσεις, πλημμύρες) που εκδηλώθηκαν στις 25 και 26 Ιανουαρίου 2023 και υποχώρησε το πρανές του δρόμου με αποτέλεσμα τμήμα του τσιμεντόδρομου να έχει κουφώσει και να έχει διακοπεί η κυκλοφορία.

Ημερομηνία έναρξης είχε αρχικά οριστεί η 14η Ιουνίου 2024 αλλά επειδή δεν υπήρξε το ανάλογο ενδιαφέρον να τρέξουν οι διαδικασίες ένταξης έγινε ορθη επανάληψη και πλέον ημερομηνία λήξης είναι η 31η Δεκεμβρίου 2025.

“Με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνω την ένταξη του συγκεκριμένου έργου που είναι ζωτικής σημασίας, καθώς τα τελευταία χρόνια έχουμε βρεθεί αντιμέτωποι με σοβαρές φυσικές καταστροφές που προκάλεσαν σημαντικές ζημιές σε υποδομές και περιουσίες. Μετά από συνεχείς πιέσεις προκειμένου να εγκριθεί η πράξη αποκατάστασης των ζημιών αυτών προχωράμε στην επαναφορά της καθημερινότητας των πολιτών και την ενίσχυση της ανθεκτικότητας της πόλης μας απέναντι σε μελλοντικές προκλήσεις. Η ένταξη αυτού του έργου είναι αποτέλεσμα συνεχούς προσπάθειας και συντονισμένων ενεργειών με τις αρμόδιες αρχές. Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Θεόδωρο Λιβάνιο για τη στήριξη και τη συνεργασία του, τον Βουλευτη Διονυση Ακτυπη καθώς και όλους όσοι συνέβαλαν στην υλοποίηση αυτής της πρωτοβουλίας. Η υλοποίηση του έργου θα ξεκινήσει άμεσα, και δεσμευόμαστε να εργαστούμε με ζήλο και αφοσίωση για την έγκαιρη και αποτελεσματική ολοκλήρωσή του. Είναι καθήκον μας να εξασφαλίσουμε ένα ασφαλές και λειτουργικό περιβάλλον για όλους τους πολίτες του Δήμου Ζακύνθου”, δήλωσε ο Δήμαρχος Γιώργος Στασινόπουλος.

Κοινοποιήστε την ανάρτηση