Τμήμα Παιδείας Δήμου Ζακύνθου || Έμπρακτη στήριξη στις ανάγκες και δυσκολίες του σχολείου και της οικογένειας

Με επιτυχία από άποψη επιστημονικής προσέγγισης και συμμετοχής εκπαιδευτικών και γονιών συνεχίζεται ο κύκλος ενημερωτικών Ημερίδων στα σχολεία της Ζακύνθου με θέμα “Σχέση Γονέα – Παιδιού, Σχέση Γονέα – Σχολείου” με πρωτοβουλία του Τμήματος Παιδείας του Δήμου Ζακύνθου.

Με αφορμή τις σύγχρονες ανάγκες και δυσκολίες που αντιμετωπίζει το σχολείο και η οικογένεια, ο Δήμος Ζακύνθου, ρίχνει το βάρος του στην έμπρακτη στήριξη των οικογενειών και σχολικών κοινοτήτων.
Ξεκίνησε έναν ουσιαστικό διάλογο με την κοινωνία για μια αποτελεσματική επικοινωνία μέσα στην οικογένεια, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στον γονεϊκό τους ρόλο αλλά και τις δυσκολίες με τις οποίες έρχεται αντιμέτωπη στη σύγχρονη εποχή και καταγράφονται καθημερινά ως αρνητικά γεγονότα παραβατικότητας.

Το Τμήμα Παιδείας αναζητώντας την λύση των προβλημάτων που δημιουργούνται και που ακούμε καθημερινά στα σχολεία, εντοπίζει που ακριβώς έγκειται το πρόβλημα, εξετάζοντας ποιες είναι οι σχέσεις μεταξύ γονιών και εκπαιδευτικών, εκπαιδευτικών και μαθητών, με ανθρώπους οι οποίοι είναι πλήρως καταρτισμένοι στο επιστημονικό αντικείμενο.

Η ειδική επιστημονική συνεργάτιδα της Υπηρεσίας Κοινωνικής Πρόνοιας και Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Ζακύνθου, ψυχολόγος-ψυχοθεραπεύτρια Μαίρη Καρακασίδη αναλύει κάθε φορά υπό το επιστημονικό της πρίσμα τις σχέσεις που πρέπει να έχουν οι γονείς με τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς σε θέματα που έχουν σχέση με τον σχολικό εκφοβισμό, τη βία και όλα αυτά τα φαινόμενα που παρατηρούνται στα σχολεία.

Στο σύνολο τους οι συμμετέχοντες αναγνωρίζουν ότι τέτοιες πρωτοβουλίες έρχονται πρώτες ή ακόμα και πολύ νωρίτερα από εκείνες της πολιτείας κάτι που δημιουργεί ικανοποίηση προσφοράς στην κοινωνία.

Επίσης, ενημερώνουμε πως με πρωτοβουλία του Τμήματος Παιδείας του Δήμου Ζακύνθου οργανώνεται, ακόμη μία Ημερίδα, για τους Γονείς και Κηδεμόνες, αυτή τη φορά, του 2ου Ημερήσιου Γενικού Λυκείου Ζακύνθου με θέμα: “Εφηβεία ,Αγάπη – Αποδοχή- Όρια” την Τετάρτη 24 Απριλίου στις 19:00μ.μ. στο 2ο Ημερήσιο Γενικό Λύκειο Ζακύνθου στη “Παναγούλα” με κεντρική ομιλήτρια την Ειδική Επιστημονική Συνεργάτιδα της Υπηρεσίας Κοινωνικής Πρόνοιας και Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Ζακύνθου Ψυχολόγο-Ψυχοθεραπεύτρια Μαίρη Καρακασίδη. Η Ημερίδα συνδιοργανώνεται με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου.

Κοινοποιήστε την ανάρτηση