Συνάντηση Δημάρχου Ζακύνθου με την Υπουργό Τουρισμού || Συζητήθηκε η στρατηγική και ο σχεδιασμός της Δημοτικής Αρχής, με σκοπό την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής

Τον Δήμαρχο Ζακύνθου Γιώργο Στασινόπουλο επισκέφθηκε η Υπουργός Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη, στο πλαίσιο της περιοδείας της στο νησί, για την ενημέρωση και προβολή της τουριστικής πολιτικής και του κυβερνητικού έργου σε φορείς και πολίτες.

Ο κ. Στασινόπουλος, παρουσία του Γενικού Γραμματέα Μύρωνα Φλουρή, του Αντιπροέδρου του ΕΟΤ Κωνσταντίνου Ζήκου, του Βουλευτή Ζακύνθου Διονύση Ακτύπη, του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Διονυση Πλέσσα, της Αντιδημάρχου Τουρισμού Αγγελικής Αυγουστίνου, των Αντιδημάρχων και του Προέδρου της ΔΕΥΑΖ, αφού καλωσόρισε την Υπουργό και την ευχαρίστησε για την επίσκεψή της σε έναν κατεξοχήν τουριστικό Δήμο της χώρας όπως η Ζάκυνθος, ανέπτυξε την στρατηγική και τον σχεδιασμό της Δημοτικής Αρχής, με σκοπό την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής.

Παράλληλα εξέθεσε στην Υπουργό τις προτεραιότητες και τις προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει ο Δήμος σ’ αυτόν τον τομέα επικεντρώνοντας στο ζήτημα του Ναυαγίου και την αναγκαιότητα να περάσει η διαχείριση του στην τοπική αυτοδιοίκηση.
Ακολούθως, γόνιμος ήταν ο διάλογος που αναπτύχθηκε κατά την διάρκεια της σύσκεψης εργασίας για τον τουρισμό στο Πνευματικό Κέντρο, με την παρουσία τουριστικών, παραγωγικών και κοινωνικών φορέων. Στην τοποθέτησή του, ο Δήμαρχος Ζακύνθου Γιώργος Στασινόπουλος έθεσε μια σειρά από θέματα όπως “έχουμε ξεκινήσει μια σοβαρή προσπάθεια ώστε να ενισχύσουμε και να εξελίξουμε το τουριστικό μας προϊόν. Υπάρχει προσπάθεια να συμμετέχει η Ζάκυνθος το 2025 σε διεθνείς εκθέσεις και φεστιβάλ. Επιδιώκουμε δράσεις παγκόσμιας εμβέλειας, στο Ναυάγιο, στα Στροφάδια μπροστά στο καστρομονάστηρο όπου γίνεται μεγάλης κλίμακας αναστήλωση με χρηματοδότηση της Κυβέρνησης, κ.α.. Θέλουμε και θα είμαστε ενεργοί τόσο στα περίπτερα του Υπουργείου Τουρισμού όσο και σε αυτά του ΕΟΤ.

Μια ανερχόμενη μορφή τουρισμού είναι αυτή του ιαματικού. Στη Ζάκυνθο υπάρχει η παραλία Ξύγκια όπου είναι από χρόνια γνωστή για τον ιαματικό της χαρακτήρα και είναι ένα σημείο που θέλουμε να δώσουμε ιδιαίτερη βαρύτητα. Ανάγκη για εμάς αποτελεί η δημιουργία καταδυτικού πάρκου. Πιστεύουμε ότι η Ζάκυνθος στον τομέα του καταδυτικού τουρισμού έχει πολλά περιθώρια ανάπτυξης και είναι ένα ακόμα στοιχείο στο οποίο πρέπει να εστιάσουμε. Σημαντικό θέμα στις καθαρά τουριστικές υποδομές είναι η έλλειψη τουριστικής μαρίνας στο νησί αλλά και προβλήτας για κρουαζιερόπλοια. Δρομολογούμε τη νομιμοποίηση αρκετών μικρών λιμένων που βρίσκονται γύρω από το νησί. Μια από τις προτάσεις που επεξεργαζόμαστε είναι να μπορέσουμε να παρουσιάσουμε έναν απολογισμό της τουριστικής”.

Κοινοποιήστε την ανάρτηση