Στα εργαστήρια του ΕΜΠ τα δείγματα του 2ου Δημοτικού Σχολείου || Εντός του μήνα τα αποτελέσματα…

Τα αποτελέσματα για τις αντοχές και την φέρουσα ικανότητα των υλικών του κτηρίου του 2ου Δημοτικού σχολείου αναμένεται να έχει στα χέρια της εντός του μήνα η Δημοτική Αρχή καθώς ο Δήμαρχος Γιώργος Στασινόπουλος από την πρώτη στιγμή έχει θέσει ως πρωταρχικό στόχο για όλες τις σχολικές μονάδες του νησιού την λειτουργία τους ως ασφαλή περιβάλλοντα για μαθητές και εκπαιδευτικούς.
Τα δείγματα των υλικών μέσω των οποίων θα ελεγχθεί η φέρουσα ικανότητα τους εξετάζονται ήδη στα εργαστήρια του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και βάσει των αποτελεσμάτων που θα προκύψουν, θα εκπονηθεί μελέτη τεχνικής επάρκειας η οποία θα παρουσιαστεί άμεσα στο Δημοτικό Συμβούλιο και, αν κριθεί ότι το κτήριο είναι στατικά μη επαρκές, θα προχωρήσει ο τριτοβάθμιος έλεγχος όπου θα αναζητηθούν οι βέλτιστες λύσεις προκειμένου να παραδοθεί ένα ασφαλές και λειτουργικό σχολικό κτήριο.
Την όλη διαδικασία εποπτεύει ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Νίκος Ακτύπης ο οποίος επισημαίνει πως “ Θα δώσουμε οριστικές λύσεις και διαβεβαιώνω τους γονείς ότι δεν υπάρχει περίπτωση να κάνουμε πίσω σε ότι έχει να κάνει με την ασφάλεια των μαθητών. Έχουμε καταγράψει τις ανάγκες και έχουμε επισκεφτεί και τα υπόλοιπα σχολεία. Έχουμε δει ποιες είναι οι άμεσες ανάγκες, οι βραχυπρόθεσμες και οι μακροπρόθεσμες. Τοσο ο Δήμαρχος, όσο και εγω αλλα και συνολικά η δημοτική αρχη θα συνεχίσουμε να απαντάμε με πράξεις και όχι με λόγια. Προτεραιότητα μας οι μαθητές και εκπαιδευτικοί. Συνεργάτες μας οι γονείς και οι κηδεμόνες”.

Κοινοποιήστε την ανάρτηση