Προσωρινή απαγόρευση διέλευσης και στάθμευσης στην Αλ. Ρώμα και την 21ης Μαΐου αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο

Την προσωρινή απαγόρευση διέλευσης και στάθμευσης των οχημάτων όλες τις ημέρες της εβδομάδας κατά τη χρονική περίοδο από τον Μάιο έως και τον Οκτώβριο 2024 επί των οδών Αλεξάνδρου Ρώμα και 21ης Μαΐου αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Ζακύνθου.

Η βούληση της δημοτικής αρχής για μια τέτοια απόφαση βασίζεται αφενός στην αύξηση του πληθυσμού κατά την θερινή περίοδο που προκαλεί επιπλέον κίνηση πεζών στην πόλη και αφετέρου στο σχεδόν καθημερινά παρατηρούμενο φαινόμενο της αποκόλλησης μαρμάρινων πλακών του οδοστρώματος που θρυμματίζονται από τα διερχόμενα οχήματα και εκτοξεύονται στους πεζούς. Επιπλέον, διότι δεν είναι δυνατή η πρόσβαση ασθενοφόρων και πυροσβεστικών οχημάτων σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης.

“Η συγκεκριμένη απόφαση λήφθηκε από την δημοτική αρχή για λόγους δημόσιας ασφάλειας δεδομένου ότι την θερινή περίοδο παρατηρείται αύξηση του πληθυσμού στην πόλη γεγονός που δημιουργεί αυξημένη κίνηση πεζών επί των συγκεκριμένων οδών” δηλώνει ο Δήμαρχος Ζακύνθου και προσθέτει “η διέλευση και στάθμευση οχημάτων δημιουργεί πολλά προβλήματα στην ασφάλεια και κυκλοφορία των πεζών σε συνδυασμό με το σχεδόν καθημερινά παρατηρούμενο φαινόμενο της αποκόλλησης των μαρμάρινων πλακών του οδοστρώματος η οποίες εν συνεχεία θρυμματίζονται υπό το βάρος των διερχόμενων οχημάτων με αποτέλεσμα θραύσματα να εκτοξεύονται θέτοντας έτσι σε κίνδυνο τους πεζούς. Τέλος, κρίνεται αναγκαία διότι δεν δύναται εφικτή η πρόσβαση ασθενοφόρων και πυροσβεστικών οχημάτων σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης”.

Για τον λόγο αυτό θα υπάρξει προσωρινή τοποθέτηση των απαιτούμενων πινακίδων σήμανσης (ΚΟΚ) για την εφαρμογή αυτής της κυκλοφοριακής ρύθμισης.

Τέλος η δημοτική αρχή επεξεργάζεται, παράλληλα, πιθανές λύσεις οριστικής αντιμετώπισης τέτοιου είδους προβλημάτων, με τον Δήμαρχο Γ. Στασινόπουλο να δηλώνει “Το είχαμε δεσμευτεί προεκλογικά και θα το φτάσουμε μέχρι τέλος. Θέλουμε μια ανθρώπινη πόλη και φιλική στον επισκέπτη για αυτό και δεν φοβόμαστε να συγκρουστούμε πολιτικά με τον οποιονδήποτε. Ως Δημοτική Αρχή, με οποιοδήποτε κόστος, είμαστε αποφασισμένοι να το φτάσουμε μέχρι το τέλος και να δώσουμε οριστικές λύσεις σε χρόνια προβλήματα και παθογένειες”.

Κοινοποιήστε την ανάρτηση