Παιδικοί Σταθμοί

1ος ΠΣ Αγίου Διονυσίου (λειτουργούν 3 τμήματα για παιδιά ηλικίας από 2,5 ετών και άνω)

2ος ΠΣ Κρυονερίου (λειτουργούν 3 τμήματα και ένα ακόμα προνηπιακό)

3ος ΠΣ Καλλιπάδου (λειτουργούν 2 τμήματα)

4ος ΠΣ Λιθακιάς (λειτουργεί ένα τμήμα)

5ος ΠΣ Κατασταρίου (λειτουργεί ένα τμήμα)

6ος ΠΣ Αργασίου (λειτουργεί ένα τμήμα)

Κάθε Τμήμα φιλοξενεί έως 25 παιδιά τα οποία και εξυπηρετούνται τουλάχιστον από μια παιδαγωγό και μια βοηθό παιδαγωγού. Η λειτουργία των Δημοτικών Παιδικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών Ζακύνθου ξεκινά την 01 Σεπτεμβρίου και λήγει την 31 Ιουλίου του επόμενου έτους, ενώ για την περσινή χρονιά λειτούργησε και τμήμα Αυγούστου, το δε ωράριο λειτουργίας έχει διαμορφωθεί σε 07.00-15.00, αν και είναι δυνατόν να προσαρμοστεί στις εκάστοτε ανάγκες των εξυπηρετούμενων οικογενειών.

Στα νήπια παρέχεται η απαραίτητα τροφή (πρωινό, φρούτο και μεσημεριανό) ποσοτικά και ποιοτικά, λαμβάνοντας υπόψη τις σύγχρονες παιδιατρικές απόψεις για την υγιεινή διατροφή των παιδιών σε συνεργασία με διατροφολόγο. Το δε πρόγραμμα αναρτάται σε εμφανές σημείο του Σταθμού προκειμένου να ενημερώνονται σχετικά οι γονείς.

Οι Παιδικοί Σταθμοί είναι στελεχωμένοι με εξειδικευμένο παιδαγωγικό και βοηθητικό προσωπικό το οποίο και είναι εκπαιδευμένο προκειμένου να ανταποκριθεί στις ανάγκες των παιδιών και των οικογενειών τους.

Το ημερήσιο πρόγραμμα που εφαρμόζεται στους Παιδικούς Σταθμούς στοχεύει στη δημιουργική απασχόληση των παιδιών εξασφαλίζοντας αρμονική ψυχοσωματική ανάπτυξη.

Αναφορικά με τα μηνιαία τροφεία των παιδιών αυτά ύστερα από σχετική απόφαση του ΔΣ έχουν διαμορφωθεί στο ποσό των 80 ευρώ ενώ όλα μας τα παραρτήματα έχουν ενταχθεί τα τελευταία χρόνια στο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ “Εναρμόνιση Οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής” όπου και δίδεται η δυνατότητα στους ωφελούμενους γονείς που πληρούν τις προδιαγραφές που έχουν τεθεί, να μην πληρώσουν αυτήν τη συμμετοχή.

Στα γραφεία της Διοίκησης λειτουργεί Δανειστική Βιβλιοθήκη ανοιχτή σε όλους.

Η Διοίκηση των Παιδικών Σταθμών είναι όλο το χρόνο ανοιχτή και μπορείτε για οποιοδήποτε θέμα να επικοινωνείτε στο τηλέφωνο 2695023551.