Μήνυμα Δημάρχου Ζακύνθου & Προέδρου ΠΕΔ Ιονίων Νήσων για την Επέτειο της Ένωσης των Επτανήσων με την Ελλάδα

Με ιδιαίτερη χαρά και υπερηφάνεια γιορτάζουμε σήμερα την ιστορική επέτειο της Ένωσης των Επτανήσων με την Ελλάδα.
Αυτή η σπουδαία ημέρα αποτελεί ορόσημο στην ιστορία του έθνους μας, καθώς σηματοδότησε την απαρχή της εθνικής ολοκλήρωσης και της ενότητας του ελληνικού λαού.

Η 21η Μαΐου του 1864 είναι μια ημερομηνία που χαράχτηκε ανεξίτηλα στη μνήμη και στην καρδιά κάθε Έλληνα.
Οι πρόγονοί μας στα Επτάνησα αγωνίστηκαν με θάρρος και αυταπάρνηση για να επιτύχουν την ένωση με την μητέρα πατρίδα, και οι θυσίες τους αποτέλεσαν φωτεινό παράδειγμα για τις μελλοντικές γενιές.

Σήμερα, τιμούμε αυτούς που αγωνίστηκαν για την ελευθερία και την ενότητα. Τιμούμε την ιστορία και την παράδοση των Επτανήσων, την πολιτιστική τους κληρονομιά και τις αξίες που μας διδάσκουν.
Η ένωση αυτή δεν ήταν απλώς μια πολιτική πράξη, αλλά ένα συμβολικό βήμα προς την επίτευξη της εθνικής ανεξαρτησίας και της ενδυνάμωσης της ελληνικής ταυτότητας.

Η φετινή επέτειος μας βρίσκει αντιμέτωπους με νέες προκλήσεις, αλλά και με νέες ευκαιρίες. Ενωμένοι, όπως οι πρόγονοί μας πριν από 160 χρόνια, μπορούμε να αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε δυσκολία και να χτίσουμε ένα καλύτερο μέλλον για εμάς και τα παιδιά μας.

Ας αντλήσουμε έμπνευση από την ιστορία μας και ας εργαστούμε συλλογικά για την πρόοδο και την ευημερία της κοινωνίας μας.

Λαμπρή η εορταστικη ημέρα και για την χριστιανοσύνη που τιμά τη μνήμη των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης. Εύχομαι από καρδιάς Χρόνια πολλά, σε όλους τους πολίτες των Επτανήσων και ιδιαιτέρως σε όσους εορτάζουν.

Με αυτές τις σκέψεις, εύχομαι σε όλους υγεία, δύναμη και ευημερία. Ας κρατήσουμε ζωντανή τη φλόγα της ενότητας και της ελευθερίας που μας κληροδότησαν οι πρόγονοί μας και ας προχωρήσουμε με αισιοδοξία προς το μέλλον.

Κοινοποιήστε την ανάρτηση