ΜΗΝΥΜΑ Δημάρχου Ζακύνθου για την Ημέρα Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου

Η Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού φέρνει στις μνήμες όλων μας ένα από τα πιο φρικτά εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και είναι για το Έθνος μας ημέρα πένθους και μνήμης.
Είναι σημαντικό να γνωρίζουν οι λαοί την ιστορία του Ποντιακού Ελληνισμού που αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ιστορικής διαδρομής των Ελλήνων, ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της ιστορίας και του πολιτισμού μας που συνέβαλε καθοριστικά στην οικονομική, πολιτισμική και κοινωνική ανόρθωση της πατρίδας μας.
Υποχρέωση όλων μας είναι να διαφυλάξουμε και να ενισχύουμε την ιστορική μνήμη.
Οι Έλληνες του Πόντου, κατάφεραν, για αιώνες, να κρατήσουν ζωντανό τον πολιτισμό και την ελληνική γλώσσα και να μεγαλουργήσουν όπου και αν έζησαν, όπου και εαν ανέπτυξαν τις δραστηριότητές τους.
Ο σεβασμός στη μνήμη όσων έχυσαν το αίμα τους, δεν αρχίζει και δεν τελειώνει μόνο σε αυτή την ημέρα.
Οφείλουμε να συνεχίσουμε την προσπάθεια για την αναγνώριση της γενοκτονίας των Ποντίων από τη διεθνή κοινότητα.
Ο σεβασμός στη μνήμη των Ποντίων, δεν αρχίζει και δεν τελειώνει μόνο σε αυτή την ημέρα.
Αποτίουμε φόρο τιμής στα θύματα της Γενοκτονίας των Ποντίων, που χάθηκαν, βασανίστηκαν ή εκτοπίστηκαν από τις πατρογονικές τους εστίες με τον πιο θηριώδη τρόπο.
Είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε για τους προγόνους μας που χάθηκαν τόσο άδικα στο βωμό του τουρκικού εθνικισμού και της μισαλλοδοξίας που χαρακτήριζε το κεμαλικό καθεστώς.
“Δεν ξεχνώ!” είναι δυο λέξεις που δεν πρέπει ποτέ να φεύγουν από το μυαλό και την καρδιά μας.
Η ιστορική μνήμη, η εθνική και θρησκευτική ταυτότητα, η έννοια του Έθνους αποτελούν στοιχεία απαραίτητα για την επιβίωση του ελληνισμού.
Χωρίς γνώση της ιστορίας δεν υπάρχει εθνική συνείδηση και φρόνημα.

Κοινοποιήστε την ανάρτηση