Με την “Σημαία της Μεσογείου” τιμήθηκε η Ζάκυνθος από το Mediterranean Project

Με την “Σημαία της Μεσογείου” από το Mediterranean Project το οποίο αποτελεί μια ναυτική, πολιτιστική, επιστημονική και κοινωνική αποστολή σχέσεων μεταξύ των λαών τιμήθηκε η Ζάκυνθος.

Την τιμητική διάκριση παρέλαβε η Αντιδήμαρχος Τουρισμού κα. Αγγελική Αυγουστίνου, εκπροσωπώντας τον Δήμο Ζακύνθου η οποία ευχαρίστησε την αποστολή και τον κ. Simone Perotti για την απονομή της “Σημαίας της Μεσογείου” φέτος στο νησί της Ζακύνθου και κατόπιν συζητήθηκε και η ενδεχόμενη συνεργασία φορέα με τον Δήμο Ζακύνθου δηλώνοντας “Είναι με μεγάλη χαρά και περηφάνια που αποδεχόμαστε την “Σημαία της Μεσογείου” από το Mediterranean Project. Αυτή η διάκριση αποτελεί σημαντική αναγνώριση των προσπαθειών μας. για την προώθηση του τουρισμού στην περιοχή μας με βιώσιμο και περιβαλλοντικά υπεύθυνο τρόπο. Πρόκειται για ένα σύμβολο της αφοσίωσής μας στην προστασία και την ανάδειξη του φυσικού μας πλούτου, καθώς και της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Είναι επίσης μια επιβράβευση των συντονισμένων προσπαθειών του δημάρχου Γιώργου Στασινόπουλου, της Αντιδημαρχείας Τουρισμού και του συνόλου της δημοτικής αρχης, των επιχειρήσεων και της κοινωνίας των πολιτών για την προώθηση τουριστικών πρακτικών που σέβονται το περιβάλλον και ενισχύουν την τοπική οικονομία. Αυτή η βράβευση είναι ένα κίνητρο για να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με τον ίδιο ζήλο και αφοσίωση, διασφαλίζοντας ότι η περιοχή μας θα παραμείνει ένας αγαπημένος προορισμός για τους επισκέπτες, ενώ ταυτόχρονα θα προστατεύουμε και θα διατηρούμε τις μοναδικές φυσικές ομορφιές και την πολιτιστική μας ταυτότητα”.

Η επιτροπή Mediterranea Rais, σχεδίασε ένα υπέροχο περίγραμμα της θάλασσας. Μεσολόγγι, Ιθάκη, Ζάκυνθος, Πύλος, Καλαμάτα και μετά πάλι Κύθηρα, Ναύπλιο, Σπέτσες και ούτω καθεξής προς την Ανατολή. Αυτή είναι η Διαδρομή του Progetto Mediterranea για το 2024.

Η πρωτοβουλία “Μια σημαία για τη Μεσόγειο” σχεδιάστηκε από τον συγγραφέα Simone Perotti και ξεκίνησε από τη ναυτική, πολιτιστική, επιστημονική και κοινωνική αποστολή “Progetto Mediterranea”, η οποία πραγματοποίησε ένα μακρύ ιστιοπλοϊκό ταξίδι (20.000 μίλια) σε όλη τη Μεσόγειο, Μαύρη Θάλασσα, Ατλαντικός, από το 2013 έως το 2019 σε αναζήτηση και εκ νέου ανακάλυψη ριζών μεσογειακής ταυτότητας. Εκτός από τους 50 που την πραγματοποίησαν και την υποστήριξαν, στην αποστολή συμμετείχαν συνολικά 450 άτομα.

Το Progetto Mediterranea είναι ένα πολιτιστικό και επιστημονικό εγχείρημα με εμπνευστή του, τον Ιταλό συγγραφέα και ναυτικό Simone Perotti, ο οποίος δήλωσε πως “Το Progetto Mediterranea στοχεύει να τραβήξει την προσοχή στη Μεσόγειο, να δημιουργήσει μια σκηνή από την οποία θα μιλήσουμε για τη Μεσόγειο, θα συνδέσουμε διαφορετικές ακτές, μακρινές χώρες, σκέψη και δράση της Μεσογείου, περικλείοντάς την σε μια μεταφορικά συνδεδεμένη και ομοιογενή περιοχή μέσω συμβολισμών”.

Το Progetto Mediterranea πλαισιώνεται από πολλούς συνεργάτες ενώ μεταξύ άλλων, τελεί υπό την αιγίδα του Ιταλικού Υπουργείου Εξωτερικών και του Προέδρου της Ιταλικής Δημοκρατίας Giorgio Napolitano.

Κοινοποιήστε την ανάρτηση