Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Ζακύνθου

Δήμος Ζακύνθου

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ
ΔΗΜΟΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ

Διεύθυνση
Πρόνοιας, Κοινωνικών Υποθέσεων
Πολιτισμού, Αθλητισμού, Νέας Γενιάς, Παιδείας
& Δια Βίου Μάθησης

Τμήμα
Κοινωνικής Πρόνοιας & Κοινωνικής Πολιτικής

Δ/νση: Οδός Τάλμποτ Κεφαλληνού – «Μικρό Διοικητήριο» – 1ος Όροφος
ΤΚ 291 00 Ζάκυνθος
Τηλ. Επικ. 2695362 – 116 ή -118
Πληροφορίες επί του περιεχομένου του Δ.Τ. :
Παναγιώτα (Γιώτα) Ξένου : τηλ. 2695024757
Διονυσία (Σία) Τρούσσα: τηλ. 2695362176
Κοινωνικές ΛειτουργοίΖάκυνθος, 25/04/2024

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Ζακύνθου, δια Κοινωνικών Λειτουργών της,
σε ενημερωτική συνάντηση με του Γονείς του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Ζακύνθου

Με τη συμμετοχή των Κοινωνικών Λειτουργών (Κ.Λ.) της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Ζακύνθου κας Διονυσίας (Σίας) Τρούσσα (υπεύθυνης Κ.Λ. του Κέντρου Κοινότητας Δ. Ζακύνθου) και κας Παναγιώτας (Γιώτας) Ξένου (υπεύθυνης Κ.Λ. στις Δομές Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Δ. Ζακύνθου ), μελών της Ομάδας Προστασίας Ανηλίκων (ΟΠΑ) Δ. Ζακύνθου, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της 24ης Απριλίου 2024 στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Ζακύνθου, σε συνεργασία με το Διευθυντή του ΕΔΣΖ κ. Παναγιώτη Κλάδη και το Σύλλογο των Γονέων και Κηδεμόνων του Ειδικού Σχολείου, ενημερωτική συνάντηση με τους Γονείς του Ειδικού Σχολείου, αφενός σχετικά με τα Επιδόματα Αναπηρίας, Προνοιακά Επιδόματα-ΟΠΕΚΑ, τους δικαιούχους και τις προϋποθέσεις χορήγησής τους και αφετέρου για την Ομάδα Προστασίας Ανηλίκων (ΟΠΑ) Δ. Ζακύνθου, τη σύστασή της, τη λειτουργία της, τα αντικείμενά της, τη δραστηριότητά της, τις Κοινωνικές Έρευνες που διενεργεί μετά από σχετικές εισαγγελικές παραγγελίες κλπ
Ειδικότερα, αναλύθηκαν τα εννέα βασικά επιδόματα που χορηγεί ο Ο.Π.Ε.Κ.Α, μέσω των εξουσιοδοτημένων υπαλλήλων του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Ζακύνθου, επεξηγώντας τις προϋποθέσεις χορήγησης και τα επιδοτούμενα χρηματικά ποσά.
Εν συνεχεία, παρουσιάστηκε αναλυτικά το έργο που επιτελεί η Ομάδα Προστασίας Ανηλίκων Δήμου Ζακύνθου και δόθηκαν οδηγίες πρόληψης και διαχείρισης περιστατικών κακοποίησης/παραμέλησης παιδιών.
Ο Δήμος Ζακύνθου και το Τμήμα Κοινωνικής Πρόνοιας και Κοινωνικής Πολιτικής, ευχαριστεί θερμά τη Διεύθυνση και το Εκπαιδευτικό Προσωπικό του Ειδικού Σχολείου για την πρόσκληση συμμετοχής σε αυτήν την σημαντική δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινωνικού συνόλου, καθώς και το Σύλλογο των γονέων και του συμμετέχοντες στην συνάντηση αυτή.

Κοινοποιήστε την ανάρτηση