Ένα υδροφόρο πυροσβεστικό όχημα παρέλαβε ο Δήμαρχος Ζακύνθου από τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων

Στην παραλαβή ενός υδροφόρου πυροσβεστικού οχήματος για τις ανάγκες της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ζακύνθου, από τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Γιάννη Τρεπεκλή, προχώρησε ο Δήμαρχος Ζακύνθου Γιώργος Στασινόπουλος.

Παρόντες στην τελετή παράδοσης-παραλαβής ήταν οι Αντιπεριφερειάρχες Ζακύνθου Κωνσταντίνος Καποδίστριας και Αγροτικής Ανάπτυξης Κωνσταντίνος Τσιριγώτης, ο Αντιδήμαρχος Καθημερινότητας Αγαπητός Βίτσος, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Διονύσης Γιακουμέλος και Αθηνά Αρβανιτάκη, οι Προϊστάμενοι Πολιτικής Προστασίας της ΠΕ Ζακύνθου και του Δήμου Ζακύνθου Μαρία Μουζάκη και Δημήτρης Αδαμόπουλος.

Η παράδοση του εν λόγω πυροσβεστικού οχήματος από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων στο Δήμο Ζακύνθου πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο υλοποίησης της Πράξης “Λαέρτης – Καινοτόμο Επιχειρησιακό Σύστημα Διαχείρισης Φυσικών Κινδύνων στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων”.

Ο συγκεκριμένος εξοπλισμός παραχωρείται για χρονικό διάστημα δεκαπέντε ετών, με στόχο την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών στον τομέα της διαχείρισης κινδύνων και της αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών στην Διοικητική περιοχή ευθύνης της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, τη βελτίωση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων των Δήμων, την παροχή καλύτερων και ποιοτικότερων υπηρεσιών ασφαλείας στους πολίτες και την ανάληψη δράσεων και μέτρων για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών.

Στο πλαίσιο της τελετής παράδοσης-παραλαβής των πυροσβεστικών οχημάτων, ο Δήμαρχος Ζακύνθου Γιώργος Στασινόπουλος, αφού ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων δήλωσε “αυτά τα οχήματα βοηθούν στην πρόληψη και στην άμεση επέμβαση μέχρι να έρθουν τα πυροσβεστικά οχήματα. Άλλωστε η δική μας δουλειά δεν είναι η κατάσβεση της πυρκαγιάς, αλλά η πρόληψη και να είμαστε έγκαιρα στο σημείο για να προλάβουμε μια μεγαλύτερη ζημιά. Χρειαζόμαστε σίγουρα περισσότερα μέσα κατάσβεσης και υποστήριξη από το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας γιατί την ώρα του γεγονότος χρειάζεται μεγαλύτερη επιχειρησιακή δύναμη ώστε να προλάβουμε τα χειρότερα. Δηλώνουμε έτοιμοι και κατάλληλα προετοιμασμένοι έχοντας διπλά μας και τους εθελοντές τους οποίους ευχαριστώ για την εξαιρετική συνεργασία και καθοριστική συμβολή τους”.

Κοινοποιήστε την ανάρτηση