Δράσεις ευαισθητοποίησης των μαθητών του Γυμνασίου Βανάτου για την ισότητα, τις έμφυλες διακρίσεις, την βία και τους κινδύνους του διαδικτύου

Ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα 3 Μαρτίου 2026 με επιτυχία ένας κύκλος δράσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των μαθητών του Γυμνασίου Βανάτου Ζακύνθου με Λυκειακές τάξεις, σχετικά με την ισότητα, τις έμφυλες διακρίσεις, τον κύκλο βίας και τους κινδύνους του διαδικτύου. Συγκεκριμένα, παρουσιάστηκαν οι ορισμοί, οι μορφές, οι επιπτώσεις και οι παράγοντες εκδήλωσης των φαινομένων καθώς και οι τρόποι αντιμετώπισης.
Η Κοινωνιολόγος και η Ψυχολόγος του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών ανέπτυξαν την θεματική των δράσεων μέσα από την προβολή παρουσιάσεων και με την χρήση εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων.
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την κ. Ελένη Μυλωνά, Εκπαιδευτικό του Σχολείου, Υπεύθυνη Εργαστηρίου Δεξιοτήτων και την κ. Αγγελική Σακκά, Εκπαιδευτικό του Σχολείου, για την πρόσκληση, καθώς και όλο το εκπαιδευτικό προσωπικό για το ενδιαφέρον τους, τη συμμετοχή και τη συνεργασία.

Οι συμβουλευτικές υπηρεσίες παρέχονται ΔΩΡΕΑΝ
και καλύπτονται από το ΑΠΟΡΡΗΤΟ της συμβουλευτικής.

Στοιχεία επικοινωνίας Συμβουλευτικού Κέντρου Δήμου Ζακύνθου
Γαϊτάνι (Κοινοτικό Γραφείο), 29 100 Ζάκυνθος
Τηλ./Fax.: 26950 25997
Ε-mail: symvouleftikozakynthos@gmail.com
Ώρες Λειτουργίας: Δευτέρα – Παρασκευή 07:00 – 17:00.

Κοινοποιήστε την ανάρτηση