Τοπική Κοινότητα Αργασίου

Το Αργάσι είναι ένα πολύβουο παραθαλάσσιο τουριστικό θέρετρο που βρίσκεται 4 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά από την πόλη της Ζακύνθου. Έχει περίπου 771 μόνιμους κατοίκους.

Στην περιοχή υπάρχουν αρκετά ενδιαφέροντα για να δει ο επισκέπτης, μεταξύ των οποίων ο πύργος του Δομενεγίνη, το καλά διατηρημένο λιθόκτιστο πεντακάμαρο γεφύρι, τα ερείπια του παλιού ναού του Αγίου Σπυρίδωνα έξω από το χωριό και την Ιερά Μονή της Παναγίας της Σκοπιώτισσας στην κορυφή σχεδόν του όρους Σκοπός, στη θέση αρχαίου ναού της Αρτέμιδας. Στο εσωτερικό του ναού αυτού υπάρχουν πολύ ωραίες τοιχογραφίες και μαρμάρινο σκαλιστό τέμπλο. Και φυσικά, εκτός από τα μνημεία αυτά του ανθρώπου, μπορεί κανείς να θαυμάσει τη φύση από ψηλά στο όρος Σκοπός και να τραβήξει θαυμάσιες φωτογραφίες.

Υπάρχουν πάρα πολλά ξενοδοχεία όλων των κατηγοριών, επιπλωμένα διαμερίσματα, γκαρσονιέρες και δωμάτια στον οικισμό και στη γύρω περιοχή που βρίσκονται σε λειτουργία από τον Απρίλιο ή Μάιο έως τον Οκτώβριο. Υπάρχουν επίσης πολλά μαγαζιά στον οικισμό με μπαρ για ποτό, καφετέριες για παγωτό, καφέ, ή αναψυκτικά, παμπ με δυνατή μουσική μέχρι αργά το βράδυ και πολλούς ξένους τουρίστες, είδη δώρων και αναμνηστικών και πολλά άλλα καταστήματα που προσφέρουν κάθε είδους υπηρεσίες.

Ο επισκέπτης μπορεί να κάνει το μπάνιο του, να απολαύσει την ηλιοθεραπεία του και να διασκεδάσει με πολλά θαλάσσια σπορ στην καλά οργανωμένη παραλία που είναι σχετικά στενή, αλλά έχει μήκος περισσότερο από ένα χιλιόμετρο.