Τοπική Κοινότητα Άνω Βολιμών

Είναι η ορεινότερη Τοπική Κοινότητα του νησιού, με 475 κατοίκους. Το χωριό, που δεσπόζει στη θάλασσα, είναι κτισμένο στις απόκρημνες πλαγιές του όρους Βραχιώνας, στο βουνό Σκούλι, και αναφέρεται από τον 15ο αιώνα.

Τα βασικότερα αξιοθέατα του χωριού, που διατηρεί αναλλοίωτο τον παραδοσιακό αγροτικό του χαρακτήρα, είναι:
• Η Εκκλησία του Αγίου Δημητρίου, σωζόμενη απο το 1780. Επισκευάστηκε το 1838 και κατεδαφίστηκε ύστερα από τους σεισμούς του 1953. Στο σημερινό μεγάλο κτίριο της εκκλησίας, που ορθώνεται τσιμεντένια σε άλλη θέση, τοποθετήθηκαν οι ωραίες εικόνες, της παλιάς, μαζί με το θαυμάσιο ξυλόγλυπτο και χρυσωμένο τέμπλο της.
• Η Εκκλησία της Ανάληψης και το καμπαναριό της, που σώζονται από τις αρχές του 19ου αιώνα και έμειναν όρθια από τους σεισμούς του 1953.
• Ο Μύλος των Φραγκογιαννέων, που πρόσφατα αναπαλαιώθηκε.
• Το μικρό άσπρο εκκλησσάκι της Αγίας Θέκλας, που ήταν ιδιοκτησία της Μονής της Αναφωνήτριας, όπως αναφέρεται στον κώδικα του μοναστηριού το 1491. Η εκκλησία άλλαξε πολλές φορές δομική μορφή, διασώθηκε από τους σεισμούς του 1953 και περιέχει σημαντικές τοιχογραφίες άγνωστης εποχής, τμήμα του παλιού ξυλόγλυπτου και χρυσωμένου τέμπλου της, και ένα ανάγλυφο δικέφαλο αετό στο δάπεδό της. Κοντά στην Αγία Θέκλα βρέθηκαν αρχαίοι τάφοι, αγγεία και όστρακα.
• Το Μικρό Νησί και η ωραιότατη παραλία του Μακρύ Γυαλού.