Χαιρετισμός Δημάρχου Ζακύνθου στο πολιτιστικό διήμερο “ΗΜΕΡΕΣ ΛΟΓΟΥ & ΤΕΧΝΗΣ” ΑΓΓΕΛΟΣ ΒΙΣΒΑΡΔΗΣ

Με ιδιαίτερη χαρά και τιμή συμμετέχουμε σήμερα στο διήμερο πολιτιστικών εκδηλώσεων με τίτλο “ΗΜΕΡΕΣ ΛΟΓΟΥ & ΤΕΧΝΗΣ” ΑΓΓΕΛΟΣ ΒΙΣΒΑΡΔΗΣ, που διοργανώνει για πρώτη φορά και έρχεται πλέον να θεσμοθετήσει το χορευτικό συγκρότημα “ΤΟ ΦΙΟΡΟ ΤΟΥ ΛΕΒΑΝΤΕ”.

Για τον λόγο αυτό υποδεχόμαστε στο νησί του πολιτισμού, του χορού, της ποίησης και της καντάδας τον Όμιλο Πολιτιστικής Ανάπτυξης Καστοριάς η “Μύησις” που ιδρύθηκε το 2004 από ανθρώπους με μακρόχρονη πείρα και συνεισφορά στο πολιτιστικό γίγνεσθαι της Καστοριάς.

Από ανθρώπους με γνώμονα τη διαφύλαξη της πολιτιστικής κληρονομιάς, την υποστήριξη της επιστημονικής πολιτιστικής και καλλιτεχνικής έρευνας και την ενίσχυση της πολιτιστικής ζωής και καλλιτεχνικής δραστηριότητας στην ευρύτερη περιοχή της Καστοριάς.

Για το Φιόρο του Λεβάντε, την μακρόχρονη πορεία του, το πολιτιστικό αποτύπωμα του στην Ζάκυνθο, την Ελλάδα και το εξωτερικό, το λιθαράκι του στο οικοδόμημα της παράδοσης και του πολιτισμού ότι και να πείς ή να γράψεις θα είναι λίγο.

Με χαρά διαπιστώνουμε πως το κεντρικό θέμα των εκδηλώσεων που περιλαμβάνει το πολιτιστικό διήμερο λόγου και τέχνης αφορά τον Εθνικό μας ποιητή Διονύσιο Σολωμό και τον ποιητή Αθανάσιο Χριστόπουλο, ο οποίος γεννήθηκε στην Καστοριά και έδρασε στο χώρο της Βαλκανικής και στην Πόλη.

Εκδηλώσεις που μέσα από τον πλουραλισμός και η συνεργασία ατόμων και συλλόγων που παράγουν ποιοτικό πολιτισμό απόλυτα στοιχισμένο με το παρελθόν και έτοιμο για ενδελεχή ερμηνεία από τον ιστορικό του μέλλοντος.

Μόνο μέσα από την σύνθεση ατόμων και φορέων πολιτισμού με διαφορετικές εφορμήσεις και πεδία δράσης μπορεί ο λόγος και η τέχνη να αναδείξει στοιχεία παράδοσης με αναφορές σε πρόσωπα που διαδραμάτισαν σπουδαίο ρόλο στα γράμματα, στην τέχνη και στον πολιτισμό.

Οι ειδικοί και εξαίρετοι ως επιστήμονες ομιλητές θα μας οδηγήσουν μέσα από τις τοποθετήσεις και τις μελέτες τους στην μύηση μιας εξειδικευμένης γνώσης για τα κοινωνικά ρεύματα της εποχής, τις αλληλεπιδράσεις και επιρροές που δέχτηκαν στο έργο τους ο Διονύσιος Σολωμός και ο Αθανάσιος Χριστόπουλος, αναδεικνύοντας τα απαιτούμενα στοιχεία μέσα από λογοτεχνικά – μουσικά – θεατρικά και χορευτικά δρώμενα.

Εύχομαι καλή επιτυχία στο πολιτιστικό διήμερο λόγου και τέχνης και συγχαίρω τους συμμετέχοντες και τους διοργανωτές.

Κοινοποιήστε την ανάρτηση