×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 65
Αποτυχία φόρτωσης αρχείου XML
JFile: :read: Αδυναμία ανοίγματος αρχείου: /home/govzante/public_html/media/k2/assets/js/k2.frontend.js?v=2.10.2&b=20191212&sitepath=/
A+ A A-

Συνάντηση Δημάρχου με Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Αργύρη Ντινόπουλο.

Δημοσιεύτηκε: 28/11//2014 00:00 | Διαβάστηκε 1200 φορές

 

Ο Δήμαρχος Ζακύνθου κ. Παύλος Κολοκοτσάς πραγματοποίησε συνάντηση με τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Αργύρη Ντινόπουλο. Τον Δήμαρχο στις συναντήσεις, που έλαβαν χώρα στα αντίστοιχα υπουργεία, συνόδευαν ο Αντιδήμαρχος Αρκαδίων κ. Γιάννης Κόκλας και ο δημοτικός σύμβουλος κ. Κώστας Κόκλας.

Αντικείμενο της συνάντησης με τον κ. Μητσοτάκη, ήταν το αίτημα του Δημάρχου για περισσότερο προσωπικό στον Δήμο Ζακύνθου, δεδομένου ότι ο υπάρχων μειωμένος αριθμός δεν επαρκεί για την κάλυψη των αναγκών και για την εξυπηρέτηση των πολιτών, με αποτέλεσμα οι δημοτικοί υπάλληλοι να καταβάλλουν υπερπροσπάθεια. Ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης δεσμεύτηκε, πως όχι μόνον δεν θα υπάρξουν απολύσεις δημοτικών υπαλλήλων κατά τη διαδικασία επανελέγχου συμβάσεων αορίστου χρόνου -με εξαίρεση όσους έχουν μονιμοποιηθεί με πλαστά δικαιολογητικά- αλλά και πως το νέο έτος θα προχωρήσει σε προκήρυξη με κλειστή διαδικασία για όσους δήμους έχουν έλλειψη προσωπικού, προκειμένου να καλυφθούν οι υποχρεώσεις τους σε προσωπικό ΠΕ-ΤΕ.

Ο κ. Ντινόπουλος δεσμεύτηκε πως για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δήμου, ύψους περίπου 27.000.000 ευρώ, θα γίνουν ευνοϊκές ρυθμίσεις από το νέο έτος, προκειμένου να μπορέσει ο Δήμος Ζακύνθου να ορθοποδήσει από τα χρέη του παρελθόντος και οι πολίτες να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, τις οποίες αδυνατούν να καλύψουν εξαιτίας της οικονομικής κρίσης.

Ο Δήμαρχος Ζακύνθου, συναντήθηκε επίσης, με τον Γενικό Γραμματέα Διαχείρισης Υγρών και Στερεών Αποβλήτων του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Δημήτρη Καλογερόπουλο, με τον οποίο συζήτησαν το πρόβλημα διαχείρισης στερεών αποβλήτων στο νησί της Ζακύνθου. Τέθηκε επί τάπητος, θέμα άμεσης επίλυσης του προβλήματος (το οποίο ούτως ή άλλως βρίσκεται σε εξέλιξη) με κατεπείγουσες διαδικασίες, προκειμένου να υπάρξει μέριμνα και πρόληψη, ώστε η νέα τουριστική περίοδος να ξεκινήσει δίχως σκουπίδια στους δρόμους.

Στο περιθώριο της επίσκεψης στην Αθήνα, ο Δήμαρχος Ζακύνθου συναντήθηκε με τον Βουλευτή Ν.Δ. Νομού Ηλείας κ. Ανδρέα Μαρίνο, με τον οποίο συζήτησε το πρόβλημα που έχει ανακύψει στο Μουσείο Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Αρχαιοτήτων της Ζακύνθου, το οποίο παραμένει κλειστό λόγω έλλειψης προσωπικού φύλαξης. Ο κ. Μαρίνος, δεσμεύτηκε πως τις επόμενες μέρες θα καταθέσει ερώτηση στη Βουλή, στο πλαίσιο Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, προκειμένου σύντομα να υπάρξει τοποθέτηση επί του θέματος από τον αρμόδιο υπουργό.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ

ΠΑΥΛΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΣΑΣ

 

Επικοινωνια

 • Δημος Ζακυνθου
 • Πλατεια Διονυσιου Σολωμου 1
 • Τ.Κ : 29100
 • Τηλ. Κεντρο : 26953 61300
 • Email : dimoszak@otenet.gr

Χρησιμα Τηλεφωνα

 • Αστυνομια
  26950 - 42550, 22100, 22100
 • Πυροσβεστικη 
  26950 - 22199, 22161
 • Πρωτες Βοηθειες
  26950 - 23166