×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 65
JFile: :read: Αδυναμία ανοίγματος αρχείου: /home/govzante/public_html/media/k2/assets/js/k2.frontend.js?v=2.8.0&sitepath=/
A+ A A-

Απάντηση του Δήμου σε δημοσίευμα εφημερίδας αναφορικά με την COSCO

Δημοσιεύτηκε: 15/12//2014 00:00 | Ενημερώθηκε: 5/1//2015 12:10 | Διαβάστηκε 753 φορές

Για μια ακόμη φορά, η «Ημέρα Ζακύνθου» μας άφησε με το στόμα ανοιχτό, αν και η δημοσιογραφία, ως κοινωνικό λειτούργημα, σκοπό έχει να αποστομώνει, δημοσιοποιώντας όλη την αλήθεια και όχι κατάπτυστα ψέματα.

Για μια ακόμη φορά, ο Κώδικας Επαγγελματικής Ηθικής και Κοινωνικής Ευθύνης των δημοσιογράφων καταπατήθηκε και οι πληροφορίες δεν ελέχθησαν, παραπλανώντας την κοινή γνώμη.

Για μια ακόμη φορά λυπούμεθα και επιφυλασσόμεθα παντός νομίμου δικαιώματός μας, καθώς το βασικό «χτύπημα» στις 15/12/2014, στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας και το «σαλόνι» στις κεντρικές σελίδες με την εκτενή ανάπτυξη ανυπόστατων πληροφοριών προσβάλλουν πρωτίστως την κοινωνία μας και αποτελούν πράξη μειωτική για το κύρος του φύλλου.

Αλήθεια, δεν είχατε τίποτε άλλο να δημοσιεύσετε για αυτόν τον ευλογημένο τόπο και κλείσατε το φύλλο με ιστορίες επιστημονικής φαντασίας; Από πού αντλείτε τέτοιες ψευδείς πληροφορίες, που σας ευτελίζουν;

Ο κοινωνικός ρόλος του δημοσιογράφου επιτάσσει τη θωράκιση της ελευθεροτυπίας έπ' αγαθώ της δημοκρατίας και της κοινωνίας και όχι την ιδιοτελή χρήση της ως μέσο προπαγάνδας. Επιτάσσει τη γνώση των αυτονόητων, όπως για παράδειγμα ότι το λιμάνι της Ζακύνθου είναι εθνικό και ότι δεν ανήκει στη δικαιοδοσία του δήμου. Αλήθεια, ο εκδότης και οι δημοσιογράφοι της «Ημέρας», δεν το γνωρίζουν αυτό; Ο Δήμος Ζακύνθου ουδέποτε έστειλε «αρνητικό τελεσίγραφο» ( e-mail) στο ναυτιλιακό κολοσσό COSCO για το λιμάνι της Ζακύνθου, ούτε ακύρωσε καμία συμφωνία.

Εάν έχετε τέτοιο e-mail, παρακαλούμε όπως το κοινοποιήσετε στον δήμο ή ακόμη καλύτερα δημοσιοποιήστε το.

Το μόνο αρνητικό της ιστορίας, για την ακρίβεια τραγικό, είναι η κατάσταση στον Δήμο, την οποία παρέλαβε η νέα Δημοτική Αρχή και μάλιστα σε όλους τους τομείς: οικονομικούς, διοικητικούς, υποδομών κ.λπ. Για αυτήν την κατάσταση ο δήμαρχος, οι δημοτικοί σύμβουλοι και όλοι οι υπάλληλοι αγωνίζονται μέρα και νύχτα, προκειμένου να μην καταστραφεί ο τόπος κυρίως, από την μέχρι σήμερα κακή διαχείριση των απορριμμάτων, την οποία κανείς δεν διευθέτησε, αφήνοντας τον χρόνο να κυλά σε βάρος του νησιού. Για αυτά αγωνίζεται ο Δήμος κάνοντας επαφές και διαπραγματεύσεις με «θετικά μηνύματα», οι οποίες δεν ανακόπτουν αλλά αντιθέτως, ανοίγουν το δρόμο της ανάπτυξης για τη Ζάκυνθό μας.

Επικοινωνια

 • Δημος Ζακυνθου
 • Πλατεια Διονυσιου Σολωμου 1
 • Τ.Κ : 29100
 • Τηλ. Κεντρο : 26953 61300
 • Email : dimoszak@otenet.gr

Χρησιμα Τηλεφωνα

 • Αστυνομια
  26950 - 42550, 22100, 22100
 • Πυροσβεστικη 
  26950 - 22199, 22161
 • Πρωτες Βοηθειες
  26950 - 23166