A+ A A-

Δελτίο Τύπου του Δημάρχου Ζακύνθου για την επίσκεψη του Πρέσβη της Κίνας στην Ελλάδα

Δημοσιεύτηκε: 23/10//2017 21:03 | Διαβάστηκε 318 φορές

Τον Πρέσβη της Κίνας, κ. Ζou Xiaoli, υποδέχθηκε στο γραφείο του ο Δήμαρχος Ζακύνθου, κ. Παύλος Κολοκοτσάς, ο οποίος αφού τον καλωσόρισε στο νησί μας, ανέφερε πως οι δεσμοί ανάμεσα στους δύο λαούς είναι πιο ισχυροί από ποτέ.
"Είναι τιμή μας, κ. Πρέσβη, που είστε στη Ζάκυνθο. Η Ελλάδα θεωρεί την Κίνα στρατηγικό εταίρο. Ως Δήμαρχος θέλω να επεκταθεί ο δίαυλος επικοινωνίας μας, ώστε να πετύχουμε συγκεκριμένα και καλύτερα αποτελέσματα στους τομείς του εμπορίου, του πολιτισμού και του τουρισμού. Ήδη ο Δήμος Ζακύνθου έχει αδελφοποιηθεί με την πόλη Σαντόνγκ της Κίνας και μάλιστα έχουμε τοποθετήσει το άγαλμα του Κινέζου φιλοσόφου Κομφούκιου στην πλατεία Αγίου Λουκά. Τον Σεπτέμβριο του 2016 συμμετείχα στο διεθνές νησιωτικό συνέδριο που έγινε στην πόλη Ζουσάν. Έτυχα θερμής υποδοχής και με την ευκαιρία θέλω να σας ευχαριστήσω προσωπικά για αυτό που έζησα και το οποίο ήταν μια μοναδική και ανεπανάληπτη εμπειρία. Στη Ζάκυνθο γυρίστηκε η Κορεατική ταινία "Οι απόγονοι του Ήλιου", η οποία προβλήθηκε και στην Κίνα, με αποτέλεσμα το νησί μας να έχει πολλούς Κινέζους τουρίστες ακόμη και τώρα που είναι Οκτώβριος. Με την απευθείας αεροπορική σύνδεση Πεκίνου-Αθήνας τα πράγματα θα πάνε καλύτερα. Να ξέρετε ότι πάντα τόσο εσείς, όσο και συμπατριώτες σας, θα είναι ευπρόσδεκτοι στη Ζάκυνθο και θα είναι χαρά μας που σας υποδεχόμαστε" υπογράμμισε ο Δήμαρχος.
Ο Πρέσβης της Κίνας, ο οποίος συνοδευόταν από τη σύζυγό του (ο Δήμαρχος της δώρισε μια κολόνια με τοπικό άρωμα), ευχαρίστησε τον κ. Κολοκοτσά για την θερμή υποδοχή και τα καλά του λόγια για την Κίνα και υποστήριξε ότι είναι βέβαιος πως η ελληνική οικονομία θα ανακάμψει, αφού διαθέτει πλούσιες πηγές φυσικών πόρων και όμορφες τοποθεσίες.
"Είμαι 4 χρόνια πρέσβης της Κίνας στην Ελλάδα και οφείλω να πω ότι άργησα να επισκεφθώ το νησί σας. Στην πατρίδα μου όμως, όπως και στην Ελλάδα, υπάρχει μια παροιμία που λέει: "Κάλλιο αργά παρά ποτέ". Ήρθα όμως την κατάλληλη στιγμή, δεδομένου πως η Ζάκυνθος έχει ανοδική πορεία στην Κίνα. Στόχος είναι να ενώσουμε την Ανατολή με τη Δύση. Η Ελλάδα είναι ο πιο σημαντικός κόμβος. Δηλώνω πως είμαι στη διάθεσή σας για περαιτέρω συνεργασία προς όφελος των λαών μας" τόνισε ο Πρέσβης.
Στη συνάντηση που έγινε παρευρέθησαν επίσης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Νίκος Τσίπηρας, ο Αναπληρωτής Δήμαρχος και πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών, Αντώνης Αντίοχος, ο Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού, Αντώνης Νικολουδάκης, ο Αντιδήμαρχος και υπεύθυνος Πολιτισμού, Γιάννης Κόκλας, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Δημήτρης Γαργαλέας, και η εκπρόσωπος των ξενοδόχων, Βίκυ Βίτσου.
Όλοι μίλησαν με τα καλύτερα λόγια για τους Κινέζους τουρίστες, σημειώνοντας πως ενισχύουν σε μεγάλο βαθμό την τοπική οικονομία.

Επικοινωνια

 • Δημος Ζακυνθου
 • Πλατεια Διονυσιου Σολωμου 1
 • Τ.Κ : 29100
 • Τηλ. Κεντρο : 26953 61300
 • Email : dimoszak@otenet.gr

Χρησιμα Τηλεφωνα

 • Αστυνομια
  26950 - 42550, 22100, 22100
 • Πυροσβεστικη 
  26950 - 22199, 22161
 • Πρωτες Βοηθειες
  26950 - 23166