A+ A A-

Δελτίο Τύπου του Δημάρχου Ζακύνθου για τη συνάντηση με τους τουρ οπερέιτορς

Δημοσιεύτηκε: 19/9//2017 12:38 | Διαβάστηκε 166 φορές

Διαβεβαιώσεις ότι η κατάσταση θα έχει βελτιωθεί την επόμενη καλοκαιρινή περίοδο σε ό,τι έχει να κάνει με τη διαχείριση των απορριμμάτων, αλλά και με την υδροδότηση, εδώσε στους τουρ οπερέιτορς ο Δήμαρχος Ζακύνθου, κ. Παύλος Κολοκοτσάς, κατά τη διάρκεια συνάντησης μαζί τους, η οποία πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας στο πρώην Δημαρχείο Λαγανά.

Πλαισιωμένος από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, κ. Νίκο Τσίπηρα, τον Αντιδήμαρχο Λαγανά, κ. Νικήτα Θεοδόση, και τον Αντιπρόεδρο της Επιτροπής Τουρισμού του Δήμου, κ. Αντώνη Νικολουδάκη, ο Δήμαρχος αναφέρθηκε λεπτομερώς σε όλες τις ενέργειες που έχουν γίνει, καθώς και στις χρηματοδοτήσεις εκατομμυρίων ευρώ που έχει εξασφαλίσει ο Δήμος, και πρόσθεσε πως μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου η ενδιάμεση λύση των απορριμμάτων, που περιλαμβάνει ανακύκλωση και κομποστοποίηση, θα λειτουργεί στη θέση "Λίβα" του Βραχίονα, ενώ το ίδιο θα συμβεί αργότερα και με την οριστική λύση, που αφορά εργοστάσιο ολοκληρωμένης διαχείρισης.

"Δέχθηκα κριτική, ύβρεις και πόλεμο με το ζήτημα των απορριμμάτων. Δεν μιλάω πολύ όλο αυτό το διάστημα για το παρασκήνιο της υπόθεσης, διότι επιθυμία μου είναι να προχωρήσουμε άμεσα στη λύση και να μην αναλωθούμε σε κόντρες. Να ξέρετε πως ως Δήμαρχος του νησιού αυτού θέλω εγώ πρώτος να είναι πεντακάθαρο. Με τη δική σας βοήθεια και συνεργασία η κατάσταση φέτος το καλοκαίρι μπορεί να μην ήταν τέλεια, ωστόσο ήταν υποφερτή. Το 2018 τα όσα ζήσαμε έως τώρα θα αποτελούν μια κακή ανάμνηση. Εκμεταλλευόμενοι πλήρως τα ευρωπαϊκά προγράμματα, κατορθώσαμε να εξασφαλίσουμε 2,5 εκ. ευρώ για την ενδιάμεση λύση, θα λάβουμε 18,5 εκ. ευρώ για την οριστική λύση και επιπρόσθετα 3,5 εκ. ευρώ για τα πράσινα σημεία. Όλα αυτά έγιναν με πολύ κόπο και αγώνα. Να ξέρετε πως το ζήτημα των απορριμμάτων δεν απασχολεί μόνο τη Ζάκυνθο, αλλά όλη την Ελλάδα. Πρόκειται για ένα εθνικό πρόβλημα που έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις. Είμαστε όμως ευτυχείς, διότι η πρώτη περιοχή στην Ελλάδα που θα χρηματοδοτηθεί για τα απορρίμματα είναι η Ζάκυνθος, κάτι που επιβεβαιώνουν και κορυφαίοι υπουργοί της κυβέρνησης, όπως ο κ. Φάμελος (Περιβάλλοντος) και ο κ. Σκουρλέτης (Εσωτερικών). Τα πράγματα είναι δρομολογημένα και τίποτα δεν μπορεί να ανακόψει την πορεία. Η όποια γραφειοκρατία θα ξεπεραστεί επιτυχώς. Θέλω να σας ευχαριστήσω που επιλέγετε τη Ζάκυνθο για τις διακοπές των συμπατριωτών σας. Ο τουρισμός φέτος αυξήθηκε θεαματικά και του χρόνου οι πληροφορίες λένε πως θα πάμε ακόμη καλύτερα. Ως Δήμος και Επιτροπή Τουρισμού έχουμε βάλει το λιθαράκι μας για αυτή την πρόοδο" υπογράμμισε ο Δήμαρχος.

Στη συνέχεια ο κ. Κολοκοτσάς αναφέρθηκε στην υδροδότηση, τονίζοντας πως πλέον είναι θέμα ημερών η λειτουργία του νέου αγωγού, που θα δώσει τη δυνατότητα να παρέχονται πάνω από 500 κυβικά νερού στο δίκτυο ανά ώρα (μέχρι τώρα διοχετεύονταν 200 κυβικά), εξέλιξη που θα λύσει και αυτό το πρόβλημα.

Παράλληλα, θα γίνουν παρεμβάσεις για τα αποχετευτικά δίκτυα και την οδική ασφάλεια (ο Δήμος θα διαθέσει 500.000 ευρώ για την επισκευή των δρόμων).

Από την πλευρά τους οι τουρ οπερέιτορς αφού εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τη δρομολόγηση λύσεων στα δύο φλέγοντα ζητήματα των απορριμμάτων και του νερού, έθεσαν και αυτοί με τη σειρά τους θέματα που έχουν να κάνουν με τις "γουρούνες", με τα νοθευμένα ποτά και με τα ναρκομπαλόνια. Ο Δήμαρχος τόνισε ότι θα πρέπει να κάνουν έγγραφη αναφορά με τις επισημάνσεις και τις προτάσεις τους, ούτως ώστε αυτές να συζητηθούν διεξοδικά με τους καθ´ ύλην αρμόδιους φορείς (Αντιπεριφέρεια, Αστυνομία, Λιμεναρχείο, κλπ) σε επόμενη σύσκεψη, η οποία θα πραγματοποιηθεί μέσα στον Οκτώβριο, κάτι το οποίο έγινε αποδεκτό από τους τουρ οπερέιτορς.

Ενδεικτικό είναι, σύμφωνα με τους ίδιους, ότι παρά το γεγονός πως οι "γουρούνες" απαγορεύεται να κυκλοφορούν στον κεντρικό δρόμο του Λαγανά, εντούτοις κανείς δεν τις σταματά, ενώ υποστήριξαν πως έχουν κάνει προσπάθειες για να ενημερώσουν τη νεολαία της πατρίδας τους για τους κινδύνους που ελλοχεύουν με τις "γουρούνες" και τα ποτά "μπόμπες". Ειδική μνεία έγινε και για τις "οινοεκδρομές", σημειώνοντας πως οι ίδιοι δεν διοργανώνουν τέτοιου είδους εκδρομές και ότι αυτό συμβαίνει από παράνομα τουριστικά γραφεία, τα οποία κανείς δεν ελέγχει, με αποτέλεσμα το κράτος να χάνει φόρους δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ.

Ο Δήμαρχος ανέφερε πως είναι ευπρόσδεκτη στο νησί η νεολαία της Βρετανίας και των άλλων χωρών, όμως: "Ζητάω από εσάς να μεταφέρετε στις εταιρείες σας και στους νέους πως η Ζάκυνθος δεν είναι το νησί στο οποίο επιτρέπονται τα πάντα. Ισχύουν οι νόμοι του ελληνικού κράτους. Οι νέοι μπορούν να έρθουν εδώ να ερωτευτούν, να διασκεδάσουν και να περάσουν ωραία, όμως δεν μπορούν να προβαίνουν σε επεισόδια και ακρότητες. Και φυσικά θα ήμαστε αμείλικτοι και με τους κακούς επιχειρηματίες της περιοχής, οι οποίοι μπροστά στο κέρδος παρανομούν με διάφορους τρόπους. Μετά τη δολοφονία του Αμερικανού τουρίστα έγιναν σαρωτικοί έλεγχοι. Είμαι αποφασισμένος να ασκήσω μεγαλύτερη πίεση στις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές, ώστε ο Λαγανάς να καθαρίσει και να μην υπάρχουν μπράβοι και σκοτωμοί".

Επικοινωνια

 • Δημος Ζακυνθου
 • Πλατεια Διονυσιου Σολωμου 1
 • Τ.Κ : 29100
 • Τηλ. Κεντρο : 26953 61300
 • Email : dimoszak@otenet.gr

Χρησιμα Τηλεφωνα

 • Αστυνομια
  26950 - 42550, 22100, 22100
 • Πυροσβεστικη 
  26950 - 22199, 22161
 • Πρωτες Βοηθειες
  26950 - 23166