A+ A A-

Δελτίο Τύπου της Προέδρου των Παιδικών Σταθμών, κ. Μαρίας Μουζάκη

Δημοσιεύτηκε: 25/1//2018 20:55 | Διαβάστηκε 397 φορές

Το τελευταίο διάστημα δέχομαι ανοίκειες επιθέσεις από στελέχη της μείζονος αντιπολίτευσης, τα οποία με συκοφαντίες προσπαθούν να με διαβάλλουν στη Ζακυνθινή κοινωνία. Τους πληροφορώ πως απλώς ματαιοπονούν.
Βεβαίως στην πολιτική, όπως και στη ζωή, πετροβολούνται τα υγιή και τα καρποφόρα δέντρα, όχι τα ξερά. Δέχομαι κάθε καλοπροαίρετη κριτική, όμως όταν χρησιμοποιούνται αισχρά ψέματα, όσο και να θέλω να κρατήσω ήπιους τόνους για να μην επηρεάζονται οι γονείς και τα παιδιά τους, υποχρεώνομαι να απαντήσω για να μπει... ο κάθε κατεργάρης στον πάγκο του.
Επειδή λένε διάφορα ας μάθουν ότι η οικονομική διαχείριση των Παιδικών Σταθμών θα γίνεται στον κεντρικό Δήμο, ύστερα από δικό μου έγγραφο προς τον Δήμαρχο που ζητούσα να πραγματοποιηθεί αυτή η ενέργεια. Δεν πήρε λοιπόν ο Δήμαρχος τις οικονομικές υπηρεσίες επειδή δεν τα κατάφερνα, όπως ψευδώς αναφέρουν, αλλά επειδή το ζήτησα εγώ (αν θέλουν το σχετικό έγγραφό μου, είναι στη διάθεσή τους), και αυτό έγινε διότι: α) λόγω έλλειψης προσωπικού στη διοίκηση των Παιδικών και β) για να μην υπάρχουν υπόνοιες πως δεν τηρείται η διαφάνεια. Είναι κρίμα να πιάνονται συνεχώς αδιάβαστοι...
Ας πληροφορηθούν επίσης πως ορισμένα μέλη αποχώρησαν από μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων που έχουν και όχι επειδή είχαν πρόβλημα με εμένα. Εξάλλου, συνεχίζουν να επικοινωνούν μαζί μου και να ενδιαφέρονται για τους Παιδικούς Σταθμούς.
Σε πρόσφατη συνέντευξή της η κ. Βυθούλκα με περνάει γεννεές δεκατέσσερις επειδή αποκάλυψα πως έδινε δουλειές σε συγγενείς της. Η ίδια ομολόγησε δημόσια ότι πράγματι συνέβαινε αυτό με το αυτοκίνητο των παιδικών σταθμών, το οποίο επισκεύαζε συγγενικό της πρόσωπο και πληρωνόταν, όπως η ίδια ισχυρίζεται, μόνο για τα ανταλλακτικά. Σε ποιο νόμο στηριχθήκατε όταν χάσατε τις εκλογές του 2014 και κόψατε σωρεία τιμολογίων; Αλήθεια τι θέλατε να καλύψετε; Αλλά ας δώσουν την απάντηση στο ερώτημα αυτό οι ελεγκτές δημόσιας διοίκησης.
Ας πάμε παρακάτω. Μου καταλογίζουν επίσης ότι τσακώνομαι με το προσωπικό των Παιδικών Σταθμών. Τους ενημερώνω πως για το καλό των παιδιών θα συγκρουστώ με τους πάντες. Ό,τι λέω και ό,τι κάνω είναι για να βελτιωθούν οι προσφερόμενες υπηρεσίες προς τα παιδιά μας και σε αυτό δεν πρόκειται να υποχωρήσω. Εξάλλου, οι γονείς γνωρίζουν τις ενέργειές μου και δεν είναι τυχαίο που μου δίνουν συγχαρητήρια για το έργο μου, αφού βλέπουν την προσπάθεια και τον κόπο μου, δίχως να υπολογίζω αργίες και ωράρια.
Εσείς το πρόβλημα με την έλλειψη προσωπικού το αντιμετωπίσατε με 17 εθελόντριες. Όταν εγώ παίρνω εθελοντή στους Παιδικούς, ξεσηκώνετε θύελλα αντιδράσεων. Λυπάμαι για λογαριασμό σας.
Ο κ. Αβράμης προσπάθησε με διάφορους τρόπους και με καταγγελίες του να με αντικαταστήσει από τους Παιδικούς, αλλά δυστυχώς γι αυτόν είμαι ακόμη εδώ. Πολλές φορές προσπάθησε να κλείσει τους Παιδικούς Σταθμούς, αλλά απέτυχε.
Όση λάσπη κι αν μου ρίξουν λοιπόν, αυτή θα επιστρέψει επάνω τους. Μέχρι και το Δήμο από προσωπικό αποδυνάμωσαν μόλις έχασαν, αφού έστειλαν 17 άτομα στην Περιφέρεια για να εργαστούν. Και θέλουν να βγουν και από πάνω. Έλεος...
Φυσικά για ό,τι έχει γίνει στους Παιδικούς Σταθμούς έδωσε τη συγκατάθεσή του και βοήθησε ο Δήμαρχος Ζακύνθου, κ. Παύλος Κολοκοτσάς. Όσο και να εκμεταλλεύονται την πολιτική του... καλοσύνη για να με βγάλει από τους Παιδικούς Σταθμούς, να ξέρουν πως ο στόχος τους δεν πρόκειται να υλοποιηθεί.
Τα λόγια, όπως "Δήμαρχε ξήλωσε τη Μουζάκη και εμείς είμαστε μαζί σου", δεν έχουν κανένα αντίκρισμα.
Επιπροσθέτως, να γνωρίζουν πως τα πάντα στους Παιδικούς Σταθμούς είναι νόμιμα. Όλα τα τιμολόγια και οι πληρωμές μου ελέγχονται από το Ελεγκτικό Συνέδριο, το οποίο γνωρίζει πολύ καλά ο κ. Αβράμης.
Η κ. Βυθούλκα ομολόγησε επίσης, πως έδινε δάνεια σε υπαλλήλους των Παιδικών Σταθμών. Δηλαδή, χωρίς απόφαση Διοικητικού Συμβουλίου, η κ. Βυθούλκα αποφάσισε κατά το δοκούν να μοιράσει λεφτά.
Θέλω να τονίσω προς κάθε κατεύθυνση πως η Μαρία Μουζάκη δεν φοβάται κανέναν και τίποτα, παρά μονάχα τον Θεό. Καλά θα κάνουν να σωπάσουν και να μην δημιουργούν θόρυβο στους Παιδικούς Σταθμούς, γιατί κινδυνεύουν να κατηγορηθούν από την κοινωνία πως θέλουν να εξυπηρετήσουν τα δικά τους μελλοντικά πολιτικά συμφέροντα. Η πρεμούρα τους να απαξιώσουν τους Παιδικούς Σταθμούς, μόνο ως πανικός μπορεί να εκληφθεί.
Όσον αφορά τα κακόβουλα σχόλια περί δήθεν απαξίωσής μου από τους συμβούλους της πλειοψηφίας, όπως ισχυρίζονται, λέω το εξής: ο Δήμαρχος, κ. Παύλος Κολοκοτσάς, και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, κ. Νίκος Τσίπηρας, εντός των ημερών θα καλέσουν την πλειοψηφία και θα ενημερωθούν από εμένα για το τι βρήκα στους Παιδικούς Σταθμούς, για τα προβλήματα που είχατε δημιουργήσει, και που έχουμε φτάσει σήμερα. Θα μάθουν, επί παραδείγματι, ότι εσείς ανοίξατε τους 4 Παιδικούς Σταθμούς με τα... παχυλά χρήματα του ΕΣΠΑ που δόθηκαν τότε και όχι με επιχορήγηση του Δήμου.
Θέλω να ενημερώσω επίσης ότι αν έχουν μειωθεί τα παιδιά στους Παιδικούς Σταθμούς σε μικρό ποσοστό, όπως ισχυρίζεται η κ. Βυθούλκα, αυτό συμβαίνει γιατί γνωρίζει πολύ καλά πως πέρα από τους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου έχουν ανοιχτεί και λειτουργούν δύο ιδιωτικοί Παιδικοί Σταθμοί και με το νέο νόμο ένας μεγάλος αριθμός των νηπίων μεταφέρθηκε στα προνήπια.
Ας αναφέρω και κάτι άλλο: Ο κ. Αβράμης έχει παραδεχτεί μέσα στο γραφείο μου πως δεν έχει πρόβλημα μαζί μου, αλλά μέσω εμού θέλει να "χτυπήσει" τον Δήμαρχο, επειδή δεν τον καλεί στο Δήμο όπως γίνεται με τα υπόλοιπα μέλη της αντιπολίτευσης. Αυτό που κάνετε κ. Αβράμη είναι πολιτικά ανήθικο.
Σε ό,τι αφορά το έργο μου στους Παιδικούς Σταθμούς, αυτό είναι ορατό από τον κόσμο και προφανώς δεν μπορείτε να το απαξιώνετε, γιατί εκτίθεστε ανεπανόρθωτα.
Επειδή όμως ο κ. Αβράμης τυγχάνει να είναι λαλίστατος, να του πω ότι αναμένονται έλεγχοι για τη θητεία του στη ΔΕΥΑΖ από το 2011 έως το 2014, που εγώ η ίδια έχω κάνει σχετική καταγγελία στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Και επειδή ψεύδεστε ότι εσείς ζητήσατε οικονομικό και διαχειριστικό έλεγχο στους Παιδικούς Σταθμούς, σας υπενθυμίζω πως πρώτη εγώ έθεσα στο Δημοτικό Συμβούλιο πρόταση, την οποία και αποδέχθηκε, και πήρε αριθμό 350 (18η συνεδρίαση στις 6-10-2016), ώστε να γίνει έλεγχος από το 2011-2014, αλλά και επί της δικής μου θητείας. Άρα λοιπόν, καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται.
Βέβαια σε ό,τι έχει να κάνει με μένα ξέρω πολύ καλά τι σας έχει ενοχλήσει κ. Αβράμη. Σας ενόχλησε που ο πρώην Δήμαρχος και επικεφαλής του συνδυασμού σας, κ. Στέλιος Μποζίκης, μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο και απευθυνόμενος προς τον Δήμαρχο, κ. Παύλο Κολοκοτσά, είπε: "Το μόνο πράγμα που λειτουργεί στο Δήμο σωστά, είναι οι Παιδικοί Σταθμοί".
Επίσης, να πω ότι εμείς είμαστε εκείνοι που ανακαίνισαν και συνεχίζουν να ανακαινίζουν τους Παιδικούς Σταθμούς, δεδομένου ότι οι εκκρεμότητες που αφήσατε ήταν πολλές, από κτηριακές μέχρι ζητήματα καθημερινής λειτουργίας κ.λ.π. ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΟΠΟΙΟΣ ΑΡΧΙΖΕΙ ΠΟΛΕΜΟ, ΘΑ ΥΠΟΣΤΕΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ.
Για τις συνεδριάσεις των Διοικητικών Συμβουλίων, που μερικές από αυτές δεν πραγματοποιούνται λόγω έλλειψης απαρτίας, επισημαίνω ότι είναι καλύτερα να συμβαίνει αυτό από το να λαμβάνονται αποφάσεις δια περιφοράς (μέσω τηλεφώνου). Εξάλλου, έχω βρει μόνο τρεις προσκλήσεις για συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου επί της δικής σας θητείας (2011-2014).
Ας είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί, γιατί ασκήσατε διοίκηση και δεν μπορείτε να το παίζετε αθώες περιστερές, όσο κι αν επιζητείτε την κολυμβήθρα του Σιλωάμ. Εξάλλου, ο έλεγχος από τις αρμόδιες κρατικές αρχές βρίσκεται σε εξέλιξη. Εγώ κοιμάμαι με ήσυχη τη συνείδησή μου, εσείς μπορείτε να κάνετε το ίδιο άραγε; Θα συνεχίσω με τη βοήθεια του Αγίου Διονυσίου, να προσφέρω ακόμη περισσότερα σε αυτό το ευαίσθητο κομμάτι που λέγεται Παιδικοί Σταθμοί, κάτι που εσείς, δυστυχώς, δεν εκτιμάται. Γιατί στόχος για εσάς τους παλιούς, είναι μόνο το πολιτικό όφελος και πέραν τούτου ουδέν.
Μην με προκαλείτε άλλο με ανυπόστατες καταγγελίες, γιατί... λαγός τη φτέρη έσειε, κακό της κεφαλής του!

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΔΗΜΟΥ ΖΑΚΥΝΘΟΥ

ΜΑΡΙΑ ΜΟΥΖΑΚΗ

Επικοινωνια

 • Δημος Ζακυνθου
 • Πλατεια Διονυσιου Σολωμου 1
 • Τ.Κ : 29100
 • Τηλ. Κεντρο : 26953 61300
 • Email : dimoszak@otenet.gr

Χρησιμα Τηλεφωνα

 • Αστυνομια
  26950 - 42550, 22100, 22100
 • Πυροσβεστικη 
  26950 - 22199, 22161
 • Πρωτες Βοηθειες
  26950 - 23166