A+ A A-

Δελτίο Τύπου του Δημάρχου Ζακύνθου για την εκδήλωση που αφορούσε τις Γαλάζιες Σημαίες

Δημοσιεύτηκε: 5/9//2015 00:11 | Ενημερώθηκε: 5/9//2015 00:17 | Διαβάστηκε 616 φορές

Στην τιμητική βράβευση του ναυαγοσώστη, Δημήτρη Αμπελά, που προ ημερών έσωσε ένα 4χρονο παιδάκι από πνιγμό σε παραλία του Βασιλικού προχώρησε ο Δήμαρχος Ζακύνθου, κ. Παύλος Κολοκοτσάς, κατά τη διάρκεια τη εκδήλωσης που έγινε για τις "Γαλάζιες Σημαίες" στο Πνευματικό Κέντρο και η οποία είχε ως θέμα την παρουσίαση της δυναμικής της τουριστικής αγοράς από Σκανδιναβία και Πολωνία.
Ομιλητές στην εκδήλωση ήταν ο Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού του Δήμου Ζακύνθου, κ. Αντώνης Νικολουδάκης, ο ταμίας της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας της Φύσης, κ. Σπύρος Μησιακούλης, ο Υπεύθυνος Συντονισμού Προγραμμάτων Green Key & Blue Flag στην Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης, κ. Σεραφείμ Χατζησκάκης, καθώς και ο κ. Μπαμπάνης από τη North Events, ο οποίος αναφέρθηκε στη δυναμική των αγορών της Σκανδιναβίας και της Πολωνίας.
Στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος ανέφερε, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω:
"Η "Γαλάζια Σημαία" αποτελεί σύμβολο ποιότητας που απονέμεται με αυστηρά κριτήρια σε οργανωμένες ακτές και μαρίνες. Δεν αρκεί οι ακτές να διαθέτουν την επιθυμητή ποιότητα νερών, αλλά πρέπει να τηρούνται κριτήρια, που αναφέρονται στην καθαριότητα, την οργάνωση και ασφάλεια των λουομένων, την προστασία του φυσικού πλούτου της ακτής και του παράκτιου χώρου, καθώς και την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση. Η Ζάκυνθός μας περιβάλλεται από πανέμορφες καταγάλανες παραλίες που πληρούν τις προϋποθέσεις, ώστε το νησί μας να γίνει πρωταθλητής στις "Γαλάζιες Σημαίες", προσελκύοντας περισσότερους επισκέπτες και δίνοντας τη δυνατότητα στους δημότες του να απολαμβάνουν το μπάνιο τους σε ποιοτικά βραβευμένα νερά. Παράλληλα, οι παραλίες του νησιού μας, που είναι προσβάσιμες για τα ΑμΕΑ, συμβάλλουν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής αυτών των συνανθρώπων μας. Για το 2015, επτά "Γαλάζιες Σημαίες" κόσμησαν επτά παραλίες του νησιού μας στις Δημοτικές Ενότητες Αλυκών και Αρκαδίων. Πέρα από τη διατήρηση αυτής της βράβευσης, ο Δήμος Ζακύνθου ασχολήθηκε αποφασιστικά για την οργάνωση 8 ακόμη υποψήφιων παραλιών στις Δημοτικές Ενότητες Ζακυνθίων και Λαγανά, με στόχο τη βράβευση 15 παραλιών το 2016, κάτι που γίνεται για πρώτη φορά στα χρονικά του Δήμου Ζακύνθου. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους υπαλλήλους του Δήμου, τους αιρετούς, την Επιτροπή Τουρισμού, τους επαγγελματίες στο χώρο του τουρισμού, τους προέδρους των Κοινοτήτων και γενικότερα όλους όσοι ενεπλάκησαν σε αυτό το θετικό αποτέλεσμα, το οποίο μας εξασφαλίζει καλύτερες συνθήκες για την υποδοχή των πολυάριθμων τουριστών μας. Συνεχίζουμε την προσπάθεια, αφού στο εγγύς μέλλον θα ελεγχθούν άλλες τρεις παραλίες και ευελπιστούμε ότι και πάλι θα έχουμε ευχάριστα νέα να ανακοινώσουμε".

Επικοινωνια

 • Δημος Ζακυνθου
 • Πλατεια Διονυσιου Σολωμου 1
 • Τ.Κ : 29100
 • Τηλ. Κεντρο : 26953 61300
 • Email : dimoszak@otenet.gr

Χρησιμα Τηλεφωνα

 • Αστυνομια
  26950 - 42550, 22100, 22100
 • Πυροσβεστικη 
  26950 - 22199, 22161
 • Πρωτες Βοηθειες
  26950 - 23166