A+ A A-

Δελτίο Τύπου του Δημάρχου Ζακύνθου για τη σύσκεψη στο Υπουργείο Περιβάλλοντος

Δημοσιεύτηκε: 14/1//2016 16:09 | Διαβάστηκε 619 φορές

Στα πλαίσια των προσπαθειών επίλυσης του σοβαρότατου προβλήματος της διαχείρισης των απορριμμάτων της Ζακύνθου, και ενώ εξελίσσονται ομαλά οι διαδικασίες προμήθειας του εξοπλισμού εργοστασίου ολοκληρωμένης διαχείρισης σε κλειστό χώρο σύμφωνα με τα διεθνή δεδομένα για την οριστική χωροθέτηση της μεταβατικής περιόδου διαχείρισης των απορριμμάτων του νησιού μας και μετά από συνεργασία του Δημάρχου με τον Βουλευτή Ζακύνθου και Υφυπουργό Αθλητισμού και Πολιτισμού, κ. Κοντονή, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο γραφείο του Αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος, κ. Τσιρώνη, την Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2016, στην οποία συμμετείχε ο Διοικητής της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ), ο πρώην Βουλευτής και νομικός, κ. Διονύσης Γκούσκος, που ανέλαβε τη νομική υποστήριξη των επιχειρημάτων μας, ο Αντιδήμαρχος, κ. Αντώνης Αντίοχος-Μπαλιακράς, ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, κ. Θοδωρής Γαλιατσάτος, ο Αντιπεριφερειάρχης Ζακύνθου, κ. Λευτέρης Νιοτόπουλος, και ο πρόεδρος του Συνδέσμου Καθαριότητας, κ. Παναγιώτης Μυλωνάς, με τους τεχνικούς επιτελείς, κ.κ. Θοδωρή Κάρδαρη και Διονύση Τουρκάκη.
Στη σύσκεψη παρουσιάστηκε το Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης των Απορριμμάτων της Ζακύνθου, το οποίο έχει συμπεριληφθεί στον εθνικό και περιφερειακό σχεδιασμό για τα Απορρίμματα και τη διαχείρισή τους.
Διαπιστώθηκε απ´ όλους, και από τον Διοικητή της ΥΠΑ, ότι μπορεί να αναπτυχθεί η μονάδα αυτή με τις προϋποθέσεις που ορίζουν οι περιβαλλοντικοί κανόνες, καθώς και αυτοί του Αεροδρομίου. Το κλειστό κτήριο σχεδιάζεται στο επιτρεπόμενο ύψος και είναι εκτός του αεροδιαδρόμου.
Ορίστηκε ο κ. Γκούσκος ως νομικός σύμβουλος, ο οποίος σε συνεργασία με τις Υπηρεσίες της ΥΠΑ θα μας δώσει, το συντομότερο δυνατόν, τη σχετική γνωμοδότηση της ΥΠΑ για να ολοκληρώσουμε τις εγκαταστάσεις και με την παραλαβή του εξοπλισμού να αρχίσουμε την ολοκληρωμένη διαχείριση, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα για το οποίο έχουμε δεσμευθεί απέναντι στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, στο Υπουργείο, στους κατοίκους και στους επισκέπτες, ενόψει της θερινής περιόδου.
Θέλω να ευχαριστήσω τους φορείς της Ζακύνθου, που με επιστολές τους προς το Υπουργείο και προς την ΥΠΑ, στηρίζουν το σχέδιό μας, ως επίσης και τον Υφυπουργό και Βουλευτή Ζακύνθου, κ. Σταύρο Κοντονή, τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, κ. Θοδωρή Γαλιατσάτο και τον Αντιπεριφερειάρχη Ζακύνθου, κ. Λευτέρη Νιοτόπουλο. Αναγνωρίζοντας το μεγάλο πρόβλημα της Ζακύνθου στο θέμα των απορριμμάτων, το οποίο έχει σχέση με τη δημόσια υγεία, τον πολιτισμό μας, την ανάπτυξη και την αποφυγή της δυσφήμισης σε Ελλάδα και στο εξωτερικό, ένωσαν τις δυνάμεις τους με το Δήμο για να προχωρήσει η επίλυση.
Στο περιθώριο της συνάντησης που έγινε στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, ο Δήμαρχος ενημέρωσε τον Υφυπουργό Αθλητισμού, κ. Κοντονή, για την εξέλιξη των έργων στο δημοτικό μας στάδιο (κατεδάφιση παλιού κλειστού γυμναστηρίου), καθώς και για το έργο της πλατείας Σολωμού. Ζητήθηκε η παρέμβασή του στον Υφυπουργό Ανάπτυξης για την εξόφληση των 230.000 ευρώ που βρίσκονται στην ΕΕΤΑ, ούτως ώστε να προχωρήσει απρόσκοπτα η ολοκλήρωση της πλατείας.
Με τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, κ. Γαλιατσάτο, συζητήθηκε το θέμα της πίστωσης ποσού 2.400.000 ευρώ για την αγορά του εξοπλισμού που αφορά την ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων. Ο Περιφερειάρχης διαβεβαίωσε τον Δήμαρχο ότι τα λεφτά αυτά έχουν δεσμευθεί για το 2016 από τις δημόσιες επενδύσεις.
Τέθηκε και το ζήτημα της ολοκλήρωσης του Δημοτικού Θεάτρου με την προμήθεια του εξοπλισμού μέσα στο 2016, ούτως ώστε να μην υπάρξουν περιπέτειες με την απένταξη του έργου, γεγονός που εφόσον συμβεί θα είναι εις βάρος του Δήμου και των Ζακυνθινών.
Όλα τα θέματα που έχουμε σχεδιάσει ως Δήμος στο επιχειρησιακό πρόγραμμα 2014-2019 θα υλοποιηθούν, εκμεταλλευόμενοι τα ευρωπαϊκά και εθνικά προγράμματα. Τα πάντα θα γίνουν με πνεύμα ενότητας όλων των θεσμικών παραγόντων του νησιού μας, κάτι που αποδείχθηκε και στη σύσκεψη που έλαβε χώρα στο Υπουργείο Περιβάλλοντος.
Μας ενώνει η αγάπη για τη Ζάκυνθο και τα Επτάνησα γενικώς. Θα πετύχουμε

Επικοινωνια

 • Δημος Ζακυνθου
 • Πλατεια Διονυσιου Σολωμου 1
 • Τ.Κ : 29100
 • Τηλ. Κεντρο : 26953 61300
 • Email : dimoszak@otenet.gr

Χρησιμα Τηλεφωνα

 • Αστυνομια
  26950 - 42550, 22100, 22100
 • Πυροσβεστικη 
  26950 - 22199, 22161
 • Πρωτες Βοηθειες
  26950 - 23166