A+ A A-

Δελτίο Τύπου του Δημάρχου Ζακύνθου για τη συνάντησή του με τον μελετητή, κ. Κούτουλα

Δημοσιεύτηκε: 18/2//2016 14:45 | Διαβάστηκε 673 φορές

Με τον μελετητή του στρατηγικού σχεδιασμού για τον τουρισμό, κ. Δημήτρη Κούτουλα, συναντήθηκε ο Δήμαρχος Ζακύνθου, κ. Παύλος Κολοκοτσάς, ο οποίος παρουσίασε τις θέσεις του για το συγκεκριμένο θέμα, τονίζοντας πως από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων του έχουν καταβληθεί μεγάλες προσπάθειες για την προβολή του νησιού μας.
Παρουσία του Αντιπροέδρου της Επιτροπής Τουρισμού, κ. Αντώνη Νικολουδάκη, του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, κ. Νικόλαου Τσίπηρα, του Αντιδημάρχου Λαγανά και υπεύθυνου Τουρισμού, κ. Αναστάσιου Μποτώνη, και της αρμοδίας υπαλλήλου, κ. Αθηνάς Κάρδαρη, ο Δήμαρχος ζήτησε ο προγραμματισμός των τουριστικών εκθέσεων να υποβληθεί στην ΠΕΔΙΝ (Περιφερειακή Ένωση Δήμων Ιονίων Νήσων), η οποία έχει αυξήσει τον προϋπολογισμό της στις 100.000 ευρώ (αρχικά υπήρχαν μόνο 40.000 ευρώ) για την υλοποίηση εκδηλώσεων που αφορούν τον τουρισμό και τον πολιτισμό, με τη διαδικασία της συνδιοργάνωσης.
Ο Δήμαρχος υπογράμμισε πως για να γίνουν δράσεις είναι απαραίτητο ο Δήμος να έχει έσοδα από την καταβολή, επί παραδείγματι, των τελών παρεπιδημούντων ή των κοινόχρηστων χώρων, ενώ πρότεινε το άνοιγμα ενός λογαριασμού μέσα στον οποίο θα καταθέτουν χρήματα ο Δήμος, οι Σύλλογοι Ξενοδόχων, το Επιμελητήριο, ο Εμπορικός Σύλλογος, τα ενοικιαζόμενα δωμάτια, κ.λ.π.
Στόχος είναι να υπάρχει κάθε χρόνο και σε σταθερή βάση ένα ικανοποιητικό ποσό (π.χ. 100.000 ευρώ) για να είναι εφικτή η τουριστική προβολή και η συμμετοχή μας στις διεθνείς εκθέσεις.
"Πρέπει να αλλάξουμε το φυλλάδιό μας και να δημιουργήσουμε ένα cd, μέσα στο οποίο δεν θα υπάρχουν μόνο τα όμορφα τοπία μας και οι παραλίες, αλλά και τα χορευτικά μας συγκροτήματα, τα προϊόντα μας και ό,τι άλλο μπορούμε να εντάξουμε. Παράλληλα, πρέπει να είμαστε δυνατοί και στο διαδίκτυο, γιατί πολλές κρατήσεις γίνονται από εκεί. Έχω συνεννοηθεί με τον Θεματικό Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού, κ. Σπύρο Γαλιατσάτο, να δώσουμε 5.000 ευρώ ως Δήμος, ούτως ώστε η αφίσα του νησιού μας να υπάρχει σε κομβικά σημεία της τουριστικής έκθεσης που θα γίνει στη Μόσχα. Επίσης, έχω συνεργασία και με την ΠΕΔΙΝ. Η Επιτροπή Τουρισμού θα πρέπει να είναι η "αιχμή του δόρατος" στις διεκδικήσεις του Δήμου και να υποβοηθά τα αιτήματα που καταθέτουμε στους αρμόδιους Υπουργούς" υπογράμμισε ο Δήμαρχος.
Από την πλευρά του ο κ. Κούτουλας τόνισε πως "η Ζάκυνθος είναι ένα δημοφιλές νησί, δέχεται πολύ κόσμο κάθε καλοκαίρι, όμως είναι πολύ πιο κάτω από την πραγματική της αξία. Η εικόνα της προς τα έξω είναι υποβαθμισμένη και δική μας δουλειά είναι να προσδώσουμε αξία και ποιότητα στα προϊόντα της. Το πρόβλημα αυτό εντοπίζεται γενικότερα στο Ιόνιο. Η Ζάκυνθος είναι ένας ευλογημένος τόπος και μπορεί να τα καταφέρει".
Τέλος, ο Δήμαρχος αναφέρθηκε και στο ζήτημα με τη διαχείριση των απορριμμάτων, σημειώνοντας πως αυτό συνδέεται άμεσα με τον τουρισμό, διότι "όταν περιμένεις επισκέπτες, καθαρίζεις το σπίτι σου". Ανέφερε, δε, πως η επεξεργασία των απορριμμάτων θα είναι ευρωπαϊκού επιπέδου και θα προστατεύεται απόλυτα το περιβάλλον.

Επικοινωνια

 • Δημος Ζακυνθου
 • Πλατεια Διονυσιου Σολωμου 1
 • Τ.Κ : 29100
 • Τηλ. Κεντρο : 26953 61300
 • Email : dimoszak@otenet.gr

Χρησιμα Τηλεφωνα

 • Αστυνομια
  26950 - 42550, 22100, 22100
 • Πυροσβεστικη 
  26950 - 22199, 22161
 • Πρωτες Βοηθειες
  26950 - 23166