A+ A A-

Δελτίο Τύπου του Δημάρχου Ζακύνθου για τα Απορρίμματα και τα δάνεια

Δημοσιεύτηκε: 29/2//2016 13:31 | Διαβάστηκε 627 φορές

Η Ζάκυνθος βουλιάζει στα βοθρολύματα και στα σκουπίδια, με αποτέλεσμα οι ποινές του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου να έρχονται στα κεφάλια των Ζακυνθινών. Και αυτό συμβαίνει διότι ο Σκοπός από εγκληματικές ενέργειες και καταχρήσεις του παρελθόντος, απειλείται με κατάρρευση και έτσι κινδυνεύουν ο τουρισμός της Ζακύνθου, η υγεία και ο πολιτισμός των κατοίκων της.
Με πολύ κόπο και συνεχή ταξίδια, κάτω από δύσκολες οικονομικές συγκυρίες που περνάει η χώρα μας, πετύχαμε τη χρηματοδότηση με 2,5 εκ. ευρώ της προσωρινής μεταβατικής ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων. Ο διεθνής ηλεκτρονικός διαγωνισμός διεξήχθη επιτυχώς και η προμήθεια του εξοπλισμού θα υλοποιηθεί τον επόμενο μήνα, με την εγκατάστασή του να γίνεται το συντομότερο δυνατόν σε ειδικά προς τούτο αδειοδοτημένη θέση. Και το θέμα θα επιλυθεί οριστικά με το νέο ΕΣΠΑ 2014-2020, σύμφωνα με το συνταχθέν και εγκριθέν, από Περιφέρεια και Υπουργείο, Τοπικού Σχεδίου Διαχείρισης Απορριμμάτων, που ορισμένοι βιάζονται για το σοβαρό αυτό ζήτημα να αποκομίσουν μικροπολιτικά οφέλη.
Κάποιοι, όμως, μέσω του Τύπου, προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν την κοινωνία από τα παραπάνω σοβαρά προβλήματα που κληρονομήσαμε και επιχειρούν να πλήξουν το κύρος και την εντιμότητα του Δημάρχου, Παύλου Κολοκοτσά.
Τα δάνεια της πρώην Εμπορικής που από 5 εκ. ευρώ έχουν φτάσει στα 7 εκ. ευρώ μετά από 10 χρόνια και λόγω των τόκων υπερημερίας, το 1,4 εκ. ευρώ της Πειραιώς το 2006, τα 9,5 εκ. ευρώ του 2007 και τα εκταμιευθέντα 4,5 εκ. ευρώ που έχουν φτάσει στα 7 εκ. ευρώ ύστερα από 10 χρόνια (τόκοι υπερημερίας), και τα 3 εκ. ευρώ του Συνδέσμου Καθαριότητας, εκταμιεύθηκαν με σκοτεινές διαδρομές και τα εκμεταλλεύθηκαν κάποιοι πολιτικοί και υπηρεσιακοί παράγοντες.
Δυστυχώς, σήμερα, και με την κακή οικονομική συγκυρία του κράτους μας, ο Δήμος δεν μπορεί να επιβιώσει και είναι σε δεινή οικονομική κατάσταση. Δυσκολευόμαστε ακόμη και να διαθέσουμε λίγα χρήματα για το καρναβάλι του 2016. Ενημερώνουμε, μάλιστα, πως για τα καρναβάλια του 2006, του 2007 και του 2013, εκκρεμούν κατασχέσεις 300.000 ευρώ!
Ήταν φυσικό, λοιπόν, ο Δήμος επίσημα και με διαφάνεια να ζητήσει τη βοήθεια χορηγών, όπως γίνεται σε κάθε άλλη εκδήλωση, π.χ. των Συλλόγων.
Ο οικονομικός σύμβουλος του Δήμου, κ. Κρητικός, είχε εντολή επίσημα από την Οικονομική Επιτροπή να διερευνήσει τα οικονομικά στοιχεία, που αφορούν την εξέλιξη των δανείων και να τα παρουσιάσει αναλυτικά στην Οικονομική Επιτροπή.
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής, ήταν "παρών" και ο έγκριτος δικηγόρος, κ. Μάκης Μπετίνης, ο οποίος παρουσίασε τη νομική πλευρά του θέματος κατά άριστον τρόπο και τον ευχαριστούμε πολύ.
Ορισμένοι, όταν ήταν νωρίς και είχαν όλα τα στοιχεία στα χέρια τους για τη διακίνηση των χρημάτων, έκαναν αγωγή μόνο στις τράπεζες για το εάν οι συμβάσεις ήταν νόμιμες ή όχι, χωρίς να στραφούν και κατά των προσώπων εκείνων που υπέγραψαν τις συμβάσεις και διακίνησαν τα χρήματα!
Η κοινωνία γνωρίζει και περιμένει με αγωνία μετά από τόσα χρόνια να αποδοθεί επιτέλους δικαιοσύνη και να ξεριζωθεί μια για πάντα αυτό το παρελθόν, που τόσο έχει ζημιώσει τους Ζακυνθινούς και το νησί μας. Αλλά και σήμερα ιδιαίτερα τον Δήμο Ζακύνθου.
Θα θέλαμε σελίδες για να γράφουμε για τα ζητήματα αυτά. Ένα πράγμα θέλω να τονίσω για μια ακόμη φορά: Τα βοθρολύματα, τα σκουπίδια, τα "μαύρα δάνεια" και ό,τι άλλο επισκιάζει την τιμή και την υπόληψη των Ζακυνθινών, αλλά και του εκλεγμένου δημοκρατικά Δημάρχου, Παύλου Κολοκοτσά, με τη βοήθεια της Δικαιοσύνης, θα βγουν στο φως. Τα πάντα, εξάλλου, οδηγούνται ενώπιόν της, προκειμένου να ξεκαθαρίσει το άθλιο τοπίο που έχει δυσφημίσει τη Ζάκυνθο κατ´ επανάληψη.
Εκλέχθηκα με σημαία την εντιμότητα και τη διαφάνεια, με σκοπό την επίλυση αυτών των σοβαρών προβλημάτων. Ευχαριστώ όλους τους Ζακυνθινούς για την εμπιστοσύνη τους. Οι κραυγές των δήθεν άφθαρτων, που απ´ ότι βλέπω μόνο κακό θέλουν να κάνουν στη Ζάκυνθο, θα πέσουν στο κενό.
Ο Δήμος θα αναστηθεί. Τα φαινόμενα διαφθοράς και αδιαφάνειας θα εξαφανιστούν και οι Ζακυνθινοί θα έχουν την ικανοποίηση ότι για αυτά που υποφέρουν τόσα χρόνια, θα λογοδοτήσουν όσοι έχουν εμπλακεί και ο Δήμος θα μπορεί να υπηρετεί τους δημότες του ανταποδοτικά με χρηστή διαχείριση και διοίκηση, αλλά πάνω απ´ όλα με εντιμότητα και διαφάνεια.
Τιμούμε τα ΜΜΕ και θα πρέπει να αντιληφθούν, όπως και όλοι οι Ζακυνθινοί, πως οι "μαύρες εποχές", στις οποίες έπεφταν υπογραφές με αντίτιμο, και τα "μαύρα δάνεια" με τους αόρατους αποδέκτες, έχουν περάσει ανεπιστρεπτί.
Έχουμε εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη και στις ελεγκτικές διαχειριστικές αρχές. Θα αποκαλυφθούν όλα και θα μπει ταφόπλακα στο "μαύρο παρελθόν" που κατέστρεψε την Ελλάδα και άφησε τη Ζάκυνθο χωρίς σοβαρές υποδομές.

Επικοινωνια

 • Δημος Ζακυνθου
 • Πλατεια Διονυσιου Σολωμου 1
 • Τ.Κ : 29100
 • Τηλ. Κεντρο : 26953 61300
 • Email : dimoszak@otenet.gr

Χρησιμα Τηλεφωνα

 • Αστυνομια
  26950 - 42550, 22100, 22100
 • Πυροσβεστικη 
  26950 - 22199, 22161
 • Πρωτες Βοηθειες
  26950 - 23166