A+ A A-

Δελτίο Τύπου του Δημάρχου Ζακύνθου για δημοσιεύματα και υβριστικά σχόλια σε ραδιοφωνικό σταθμό

Δημοσιεύτηκε: 7/3//2016 15:25 | Διαβάστηκε 875 φορές

Λυπούμεθα που κάποια Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης δεν έχουν καταλάβει ακόμη ποιος είναι ο Δήμαρχος, ο οποίος εκλέχθηκε από τη συντριπτική πλειοψηφία του Ζακυνθινού λαού για την περίοδο 2014-2019.

Δεν θέλουν να αντιληφθούν ότι παραλάβαμε ένα Δήμο σε τραγική κατάσταση και ταυτόχρονα είχαμε να αντιμετωπίσουμε την κακή οικονομική συγκυρία του κράτους. 

Ενημερώσαμε κατ' επανάληψη ότι η Ζάκυνθος ζει μέσα στα βοθρολύματα, στα σκουπίδια και στο κυκλοφοριακό χάος. Προβλήματα που είναι "βόμβες" για την ανάπτυξη του νησιού μας, την υγεία και τον πολιτισμό μας. 

Η περίοδος των "παχιών αγελάδων" με παράνομα δάνεια, όπως της Πειραιώς, της Εμπορικής (σήμερα Alpha), και του Συνδέσμου Καθαριότητας ύψους πάνω από 17 εκ. ευρώ, τελείωσε. Σήμερα, ο Δήμος αιμορραγεί και χάνει έσοδα πάνω από 300.000 ευρώ το μήνα!

Δώσαμε προτεραιότητα στη διαχείριση των απορριμμάτων και πετύχαμε να χρηματοδοτηθούμε για την προσωρινή μεταβατική περίοδο ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων ύψους 2,5 εκ. ευρώ από δημόσιες επενδύσεις. 

Στο κακό, από οικονομικής πλευράς, 2015 (κάπιταλ κοντρόλς, κλπ) για την Ελλάδα, δεν μπορούσαμε να εκταμιεύσουμε ούτε ένα ευρώ.

Όμως εμείς, εργαζόμενοι ημέρα και νύχτα, δρομολογήσαμε και την προσωρινή μεταβατική περίοδο σε κλειστό χώρο με τη μέθοδο της κομποστοποίησης, αλλά και την οριστική λύση της ολοκληρωμένης διαχείρισης με το Τοπικό Σχέδιο Απορριμμάτων, που εγκρίθηκε από Υπουργεία, από την Περιφέρεια και από το Δημοτικό Συμβούλιο, παρά τις φωνασκίες και τον αποπροσανατολισμό κάποιων για να μη λυθεί το θέμα και η Ζάκυνθος να καταστραφεί. 

Και βεβαίως γι αυτά που εκκρεμούν, ο Δήμος θα εξαντλήσει όλα τα νομικά και ποινικά όρια, για όλους προς κάθε κατεύθυνση. 

Δέκα χρόνια εκκρεμούν σοβαρά θέματα που ταλαιπωρούν το Δήμο. Βεβαίως, δεν γνωρίζω γιατί κάποιοι επιθυμούν την καταστροφή της Ζακύνθου. Όποιος έγραψε το τελευταίο άρθρο στην εφημερίδα "ΕΡΜΗΣ" με τίτλο "Οι σχέσεις Δήμου και εργολάβων στο μικροσκόπιο" (7 Μαρτίου, σελ. 6), μας τιμά. 

Δήμαρχος είναι ο Παύλος Κολοκοτσάς, ο οποίος ενδιαφέρεται μόνο για το καλό των συμπολιτών του και της Ζακύνθου, με εντιμότητα και διαφάνεια. Αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά και οι τωρινοί εργολάβοι που εκτελούν έργα, αλλά και οι παλιοί που προσπαθούν με διάφορους τρόπους να τους υπογραφούν... παράνομα έγγραφα, ενώ γίνεται στόχος απαράδεκτων σχολίων από κάποιους που χρησιμοποιούν μικρόφωνο! 

Έχω εμπιστοσύνη στους Ζακυνθινούς. Όλοι κρινόμαστε. Αλήθεια, όμως, τέτοια υβριστικά σχόλια ποιους εξυπηρετούν; 

Να γνωρίζουν όλοι ότι υπάρχουν και τα σχέδια εκτάκτου ανάγκης, που και αυτά τα διέπει διαφάνεια και νομιμότητα, ενώ για όλα αυτά δεν φταίει η παρούσα Δημοτική Αρχή. 

Επικοινωνια

 • Δημος Ζακυνθου
 • Πλατεια Διονυσιου Σολωμου 1
 • Τ.Κ : 29100
 • Τηλ. Κεντρο : 26953 61300
 • Email : dimoszak@otenet.gr

Χρησιμα Τηλεφωνα

 • Αστυνομια
  26950 - 42550, 22100, 22100
 • Πυροσβεστικη 
  26950 - 22199, 22161
 • Πρωτες Βοηθειες
  26950 - 23166