A+ A A-

Αποτελέσματα αναζήτησης για: 2015 - Δήμος Ζακύνθου

Απάντηση στον Υπουργό Δικαιοσύνης και βουλευτή Ζακύνθου κ.Κοντονή

Σε απάντηση στο δημοσίευμα της τοπικής εφημερίδας «Ερμής» με τίτλο «Παραιτηθείτε αν δεν μπορείτε να λύσετε τα προβλήματα» και συγκεκριμένα στην επίθεση του υπουργού Δικαιοσύνης και βουλευτή Ζακύνθου στη Δημοτική Αρχή, ο Δήμος Ζακύνθου απαντά τα ακόλουθα:

Η Δημοτική Αρχή, πριν ακόμη αναλάβει, άρχισε έναν τιτάνιο αγώνα με τις χειρότερες οικονομικές συνθήκες του κράτους και με κατεστραμμένο δήμο από τα δάνεια του 2006, 2 εκατομμύρια το χρόνο παρακράτησης στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, από τέλη παρεπιδημούντων, από κεντρικούς αυτοτελείς πόρους και τέλη καθαριότητας. Ευελπιστούμε ότι η Ελληνική Δικαιοσύνη, στην οποία προσφεύγουμε, γρήγορα θα μας απαλλάξει από αυτήν την αιμορραγία, για να μπορέσουμε με έργο να τα αποδώσουμε στη Ζακυνθινή κοινωνία.

Ανάπλαση πλατείας Σολωμού

Η ανάπλαση της πλατείας είχε ενταχθεί στο Πράσινο Ταμείο μαζί με άλλες πλατείες της Ελλάδος με μέριμνα ΚΕΔΕ και ΕΕΤΑΑ. Ο Δημοτική Αρχή παρέλαβε το έργο προς απένταξη και πέτυχε να το εντάξει στις 17 Δεκεμβρίου 2014 και η χρηματοδότηση και το έργο σταμάτησαν λόγω του «μαύρου» 2015 μέχρι τον Σεπτέμβριο, όπου η Τράπεζα Ελλάδος έδωσε το πράσινο φως για την εκταμίευση των χρημάτων του Πράσινου Ταμείου και έτσι, ενώ ο κόσμος μαζί με τον κ. Κοντονή, που δεν του άρεσε το σχέδιο, εξύβριζαν τον δήμο, ολοκληρώθηκε ένα σπουδαίο έργο στην καρδιά της πόλης. Πετύχαμε μέχρι τον Απρίλιο 2016 να ολοκληρώσουμε το έργο αυτό, να υποδεχθούμε την Ολυμπιακή Φλόγα μαζί με τον κ. Κοντονή και να παραδώσουμε μια πανέμορφη πλατεία στους Ζακυνθινούς και επισκέπτες μας.

Διαχείριση απορριμμάτων

Όσον αφορά στο θέμα διαχείρισης απορριμμάτων, παραλάβαμε το νησί με σκουπίδια παντού στους δρόμους και κλειστό ΧΥΤΑ. Συντάξαμε άμεσα σχέδιο ενδιάμεσης λύσης απορριμμάτων για την άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος σε νέο χώρο και με τη βοήθεια του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων κ. Θεοδώρου Γαλιατσάτου, πετύχαμε τη χρηματοδότηση του έργου ύψους 2,5 εκ. ευρώ από δημόσιες επενδύσεις και μετά από τεράστιο αγώνα με άπειρες καταδίκες από τη Δικαιοσύνη -την οποία σεβόμαστε απόλυτα- και με δυσφήμιση της Ζακύνθου. Με τη βοήθεια και της απόφασης του Συμβουλίου Επικρατείας για τη θέση ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων (θέση Λίβα) πετύχαμε χάρη και στην βοήθεια της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και τον κ. Παναγιωτόπουλο να εγκατασταθούμε στη θέση Λίβα παρά τις λυσσαλέες αντιδράσεις ορισμένων παραγόντων από το 2012. Συγχρόνως, με ειδικούς μελετητές συντάξαμε το τοπικό σχέδιο διαχείρισης απορριμμάτων, σύμφωνα με τον Περιφερειακό και Εθνικό Σχεδιασμό και ενταχθήκαμε πρώτοι στο ΕΣΠΑ 2014-20, χάρη και πάλι στην αμέριστη βοήθεια του Περιφερειάρχη κ. Γαλιατσάτου. Όλα αυτά τα έργα για τη διαχείριση απορριμμάτων ύψους 26.727.911,48 ευρώ υλοποιούνται και μετά από τις προβλεπόμενες αξιολογήσεις από το ΥΜΕΠΕΡΑΑ δημοπρατούνται εντός του Ιουνίου-Ιουλίου και δεν μένουν τα χρήματα αυτά στον πάγο, διότι γνωρίζει ο κ. Κοντονής, πως με το Ν. 4412/2016 του υπουργείου Υποδομών όλα τα έργα πάγωσαν μέχρι την έκδοση σχετικών εγκυκλίων και χορήγηση σχετικών κωδικών στους φορείς εκτελέσεως έργων, τους οποίους παραλάβαμε πριν από ένα μήνα.

Έργα οδικής ασφάλειας

Υλοποιούμε έργα οδικής ασφάλειας ύψους ενός εκατομμυρίου τετρακοσίων χιλιάδων ευρώ από ΣΑΤΑ 2017-18, από δημόσιες επενδύσεις, μετά από αίτησή μας με σχετικό τεχνικό δελτίο προς τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων κ. Γαιατσάτο, ο οποίος πραγματικά ενδιαφέρεται για τους δήμους των Ιονίων Νήσων, ενώ εκτελούμε έργα οδικής ασφάλειας που έχουν να γίνουν εδώ και 10 χρόνια. Σε προσωπική επικοινωνία του Δημάρχου με αρμόδια στελέχη των υπουργείων Υποδομών και Οικονομικών, που τυγχάνει να είναι από τη Ζάκυνθο και να αγαπούν τον τόπο τους, υποβλήθηκαν ανάλογα τεχνικά δελτία για τη χρηματοδότηση αντιπλημμυρικών έργων που δόθηκαν στην Αντιπεριφέρεια και 500 χιλιάδες ευρώ για ειδικά έργα που βρίσκονται στο στάδιο της δημοπράτησης.

Έργα ύδρευσης

Ολοκληρώθηκε το έργο αντικατάστασης κεντρικού αγωγού Κεριού-Μπόχαλης, που είχε ξεκινήσει η προηγούμενη Δημοτική Αρχή, ενώ είναι έτοιμες οι μελέτες για έργα ύδρευσης και αναμένουμε τη χρηματοδότηση ή τη δημοπράτηση εγκεκριμένων έργων προϋπολογισμού 13.901.690,96 ευρώ.

Έργα αποχέτευσης

Παραλάβαμε έναν κατεστραμμένο βιολογικό, τον οποίο αναβαθμίσαμε άμεσα με τη βοήθεια και επιχειρηματιών, ενώ συγχρόνως ειδικοί επιστήμονες μελετούν το αποχετευτικό δίκτυο πλάνου-Τσιλιβί, το οποίο επί 20 χρόνια λειτουργεί χωρίς την προβλεπόμενη περιβαλλοντική μελέτη για την υλοποίησή του. Τα λύματα της περιοχής αυτής, από την κατασκευή του βιολογικού με ιδιωτική πρωτοβουλία και μη νόμιμες διαδικασίες, σύμφωνα με περιβαλλοντική μελέτη δεν πρέπει να ρίχνονται στον βιολογικό της Πόλης-Αργασιού-Λαγανά και απαιτείται επέκταση και αναβάθμιση του υπάρχοντος βιολογικού προϋπολογισμού 4,5 εκ. ευρώ, για τα οποία –με την παράδοση της μελέτης από ειδικούς μελετητές μέχρι 15 Ιουλίου- θα συζητηθεί η άμεση χρηματοδότηση τους από κρατικούς πόρους.

Απαντάμε στο δημοσίευμα μόνο για τα σοβαρότατα προβλήματα υποδομών που απασχολούν για σειρά ετών το νησί μας, το οποίο συνεχώς αναπτύσσεται τουριστικά.

Το τεχνικό πρόγραμμα του δήμου, το οποίο δεν γνωρίζει ο κ. Κοντονής, επειδή ποτέ δεν επισκέφθηκε το Δημαρχείο ως όφειλε ως βουλευτής του νησιού, τον ενημερώνουμε ότι έχει βραβευτεί ως καινοτόμο και πρωτοποριακό από ειδική ομάδα επιστημόνων της ΚΕΔΕ. Για αυτό το τεχνικό πρόγραμμα θα κριθούμε από τον Ζακυνθινό λαό, καθώς και για την εντιμότητά μας.

Τέλος, ο Δήμαρχος Ζακύνθου απευθυνόμενος στον κ. Κοντονή, τον οποίο τιμά και πάντοτε τιμούσε, ενώ ουδέποτε εκφράστηκε κατά του θεσμού του Βουλευτή Ζακύνθου αλλά πάντοτε με καλά λόγια και ευχαριστίες για όποια βοήθεια προσέφερε στον Δήμο, τον παρακαλεί να του εξηγήσει τι εννοεί με τον όρο «υποκείμενα».

Καταλήγοντας, ο Δήμαρχος Ζακύνθου, υποστηρίζει πως «η λέξη αυτή προσβάλλει τον θεσμό του Δημάρχου και της Δημοτικής Αρχής, που επέλεξε ο Ζακυνθινός λαός με μεγάλη πλειοψηφία. Τιμώ τον κ. Κοντονή και διαψεύδω ότι έκανα συνεργασία για την προεκλογική μου στήριξη και βεβαίως όσοι το λένε ψεύδονται. Σέβομαι και εκτιμώ την ετυμηγορία του Ζακυνθινού λαού, που θα είναι και ο τελικός κριτής του έργου μας.

Λυπάμαι πολύ».

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΖΑΚΥΝΘΥ ΓΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ

Με αφορμή, τη χθεσινή Διεθνή Ημέρα κατά της Επιθετικότητας εναντίον των Παιδιών, που θεσπίστηκε το 1983, με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ και των επίκαιρων τέτοιων γεγονότων στη χώρα μας και στον τόπο μας, χρήζει ιδιαίτερης μνείας, η δραστηριότητα της από το 2015 συγκροτηθείσας -με Απόφαση Δημάρχου Ζακύνθου- Ομάδας Προστασίας Ανηλίκων, στο Τμήμα Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου Ζακύνθου, η οποία χειρίζεται υποθέσεις κατόπιν Εισαγγελικών παραγγελιών. Η εν λόγω ομάδα, σε πλήρη συνεργασία με τις Εισαγγελικές και Αστυνομικές Αρχές, έχει χειριστεί μέχρι σήμερα με υπευθυνότητα και ευαισθησία άνω των σαράντα πέντε (45) υποθέσεων και έχει διενεργήσει επιτυχώς, επτά (7) μεταγωγές ανηλίκων σε Κέντρα Προστασίας Παιδιών, εκτός Ζακύνθου, προκειμένου να διασφαλιστεί η σωματική και ψυχική υγεία ανηλίκων.

Επίσης, με αφορμή την πλήρη στελέχωση του Κέντρου Κοινότητας στον Δήμο Ζακύνθου, στο οποίο μάλιστα θα λειτουργεί και ειδικό παράρτημα για τους Ρομά, ο Δήμος Ζακύνθου ενημερώνει ότι πλέον συγκροτήθηκε το εφικτό πλέγμα δημοτικών κοινωνικών – προνοιακών υπηρεσιών που απευθύνεται στο κάθε δημότη που για οποιαδήποτε αιτία βρίσκεται στην ανάγκη προνοιακής και κοινωνικής στήριξης.

Το Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά του Δήμου Ζακύνθου λειτουργεί στον 1ο όροφο του Μικρού Διοικητηρίου (είσοδος από την Οδό Τάλμποτ Κεφαλληνού), από Δευτέρα έως Παρασκευή 7.00-3.00 και ώρες εξυπηρέτησης του κοινού από 8:00’ - 13:30’ από Δευτέρα έως και Πέμπτη.

Είναι στελεχωμένο από δυο Κοινωνικούς Λειτουργούς, έναν Ψυχολόγο, μια Ειδική Παιδαγωγό και έναν Διαμεσολαβητή για Ρομά.

Η λειτουργία του Κέντρου Κοινότητας και Παραρτήματος Ρομά περιλαμβάνει τρείς κεντρικούς άξονες:

-Υποδοχή – Ενημέρωση – Υποστήριξη των πολιτών.

-Συνεργασία με Υπηρεσίες, Φορείς και Δομές παροχής υπηρεσιών κοινωνικής προστασίας.

-Παροχή Υπηρεσιών που θα αποσκοπούν στη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών και θα διασφαλίζουν την κοινωνική ένταξη των ωφελουμένων (το τηλ. επικοινωνίας με το Κέντρο Κοινότητας είναι το 2695362176).

Εκτός του Κέντρου Κοινότητας, υπενθυμίζεται ότι από τον Ιανουάριο 2018, με πλήρη στελέχωση, έχει ξεκινήσει η νέα οργανωμένη λειτουργία των Κοινωνικών Δομών Αλληλεγγύης του Δήμου ( Κοινωνικό Παντοπωλείο, Κοινωνικό Φαρμακείο, Κοινωνικό Εστιατόριο, Κοινωνικό Συσσίτιο) που εδρεύουν στην οδό Τεμπονέρα , στις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος Νεότητας στο Ποτάμι Αγ. Χαραλάμπους, όπου έχουν καταγραφεί με αντικειμενικά κριτήρια και εξυπηρετούνται συνολικά άνω των τριακοσίων πενήντα (350) περιπτώσεων (τηλέφωνο επικοινωνίας με τις κοινωνικές δομές του Δήμου είναι το 2695024757).

Οι δημοτικές υπηρεσίες πρόνοιας που παρέχονται από το Τμήμα Κοινωνικής Πρόνοιας και Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Ζακύνθου περιλαμβάνουν επίσης, την ιατροφαρμακευτική κάλυψη και ασφάλιση ανασφάλιστων, την παροχή ένδεκα διαφορετικών κατηγοριών κοινωνικών επιδομάτων σε επτακόσιους (700) περίπου δικαιούχους, την προώθηση και παροχή Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης , σε άνω των χιλίων διακοσίων (1200) ατόμων, που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές και οικονομικές ομάδες

Τα τηλέφωνα επικοινωνίας με τις υπηρεσίες αυτές είναι : 2695362116 και 118.

Επίσης, συνδράμονται και υποστηρίζονται δεκάδες περιπτώσεις ατόμων που είτε τελούν υπό την ανάγκη χορήγησης προς αυτούς έκτακτων βοηθημάτων και αρωγής, είτε τελούν σε κατάσταση αστεγίας.

Οι Κοινωνικές Υπηρεσίες Πρόνοιας του Δήμου Ζακύνθου και τα στελέχη – υπάλληλοι που εργάζονται εκεί, είναι με ευαισθησία, κατανόηση και υπευθυνότητα, διαθέσιμοι σε κάθε συνδημότη που θα ήθελε υποστήριξη και αρωγή .

Το τηλέφωνο επικοινωνίας κεντρικά με το Τμήμα Κοινωνικής Πρόνοιας είναι το 2695027895

Εγγραφές – Επανεγγραφές νηπίων στους Παιδικούς Σταθμούς

Αγαπητοί γονείς,
Σας ενημερώνουμε ότι από 10 Μαΐου 2018 έχει ξεκινήσει η υποβολή των σχετικών δικαιολογητικών για τις Εγγραφές – Επανεγγραφές νηπίων στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Ζακύνθου. Περίοδος φιλοξενίας 2018-2019. Χρόνος υποβολής Δικαιολογητικών: από 10 ΜΑΪΟΥ έως 10 ΙΟΥΝΊΟΥ 2018 ● Οι Αιτήσεις Εγγραφής – Επανεγγραφής με τα συνημμένα δικαιολογητικά θα υποβάλλονται στην Γραμματεία των ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ (Κρυονερίου 3) καθημερινά από 8:00 πμ. με 14:00 μμ.. * Δικαίωμα εγγραφής έχουν τα Νήπια που γεννήθηκαν από : 01/01/2015 & από 01/03/2016 Σημ: ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΠΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΓΕΝΝΗΘΕΙ ΤΟ 2014 ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΕΣΠΑ ΜΗΠΩΣ ΓΙΝΟΥΝ ΔΕΚΤΕΣ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΜΕΣΩ (ΕΣΠΑ ) Τα απαιτούμενα/απαραίτητα δικαιολογητικά για την εγγραφή είναι :
1. Ληξιαρχική πράξη γέννησης και πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης
2. Πιστοποιητικό υγείας από τον παιδίατρο.
3. Φωτοτυπία του βιβλιαρίου υγείας του παιδιού (η σελίδα με τα στοιχεία του
Παιδιού και η σελίδα με τα εμβόλια)
4. Βεβαιώσεις εργασίας και των δύο γονέων (Από τον εργοδότη)
5. Βεβαίωση ασφαλιστικού φορέα
6. Εκκαθαριστικό σημείωμα της εφορίας ή επικυρωμένη φωτοτυπία ή βεβαίωση της εφορίας ότι δεν υποβάλλεται φορολογική δήλωση και Ε9.
7. Όσοι είναι άνεργοι γονείς θα προσκομίσουν κάρτα ανεργίας ή βεβαίωση από τον εργοδότη για το πότε και που θα εργαστούν.
8. Βεβαίωση από τον ΟΑΕΔ για το χρόνο που είναι άνεργοι.
9. Κάρτα παραμονής (για αλλοδαπούς)
ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ
1. Ο Οργανισμός διατηρεί το δικαίωμα να προβεί σε κάθε νόμιμο έλεγχο γνησιότητας των κατατεθειμένων δικαιολογητικών.
2. Η καταβολή των τροφείων γίνεται μηνιαίως. Μετά την πάροδο των τριών (3) μηνών μη καταβολής των τροφείων το παιδί διαγράφεται και η θέση θεωρείται κενή.
Η Διευθύντρια Προσωπικού Δ.Π.Σ.  / Η Πρόεδρος των Δ.Π.Σ. Ζακύνθου
Πλέσσα Μαρία /  Μουζάκη Μαρία

Δελτίο Τύπου του Δημάρχου Ζακύνθου για τα απορρίμματα

Σε όλη μου τη ζωή τιμούσα τη Ζάκυνθο με κοινωνική ευαισθησία και με ανιδιοτελή προσφορά επί 35 και πλέον έτη.
Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα όλοι οι δημότες της Ζακύνθου, ανεξάρτητα από πολιτικές πεποιθήσεις, να με τιμούν με τη σειρά τους με αποκορύφωμα τις εκλογές του 2014 που με εξέλεξαν Δήμαρχο Ζακύνθου, αναγνωρίζοντας την εντιμότητά μου, την επαγγελματική μου επάρκεια και την αγάπη για τον τόπο μας.
Πριν ακόμη αναλάβω τα καθήκοντά μου και μετέπειτα με τους δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας που εξέλεξε ο Ζακυνθινός λαός, προετοιμάστηκα δημιουργώντας ειδικούς φακέλους και σχέδια για την αποπεράτωση δύο μεγάλων και σοβαρών έργων υποδομής: Την ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων και το θέατρο.
Τα έργα αυτά αφορούν τη δημόσια υγεία, το περιβάλλον, την ανάπτυξη και τον πολιτισμό μας. Από την πρώτη στιγμή αρχίσαμε τη μάχη για τη Ζάκυνθο κόντρα στη γραφειοκρατία και σε κάποιους, που για λόγους μικροπολιτικής και εμπάθειας, δημιουργούσαν συνεχώς γραφειοκρατικά εμπόδια και παραπληροφορώντας την κοινή γνώμη και δημιουργώντας αμφιβολίες για το έαν τα δύο αυτά μεγάλα έργα υλοποιηθούν από τον Δήμαρχο και τους συνεργάτες του.
Ο Δήμος Ζακύνθου είναι καταχρεωμένος με πάνω από 40 εκ. ευρώ (δημοτικές επιχειρήσεις, παράνομα δάνεια, μείωση εσόδων πάνω από 70% από κρατικές επιχορηγήσεις για εκτέλεση έργων, κλπ). Κάθε μέρα γίνεται αγώνας, ώστε ο Δήμος να μείνει ανοιχτός για την εξυπηρέτηση του πολίτη.
Συντάξαμε καινοτόμες και πρωτοποριακές μελέτες, για τις οποίες βραβευθήκαμε από ειδικούς επιστήμονες της ΚΕΔΕ. Ειδικά για το θέμα ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων έχουμε τη βοήθεια του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, κ. Θεόδωρου Γαλιατσάτου, του Υπουργείου Εσωτερικών (ειδικά του Γενικού Γραμματέα για τον συντονισμό της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων, κ. Καπετάνιου), του Υπουργείου Περιβάλλοντος και του Υπουργείου Οικονομίας.
Ο Δήμος διαθέτει χώρο που πληροί τους περιβαλλοντικούς όρους, όπως επίσης και ένα πρωτοπόρο τοπικό σχέδιο για την ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων, που είναι σύμφωνο και εντάσσεται στον εθνικό σχεδιασμό.
Λόγω του σοβαρού προβλήματος που αντιμετωπίσαμε με τα σκουπίδια στους δρόμους, ενταχθήκαμε στο ΕΣΠΑ 2014-2020 ως πρώτοι ανάμεσα σε άλλους πέντε Δήμους της χώρας, με προϋπολογισμό 18,6 εκ. ευρώ.
Ήδη το έργο, σύμφωνα και με πρόσφατη σύσκεψη που έγινε στο Υπουργείο Εσωτερικών υπό την προεδρία του Γενικού Γραμματέα, κ. Καπετάνιου, και με την παρουσία εκπροσώπου από το Υπουργείο Περιβάλλοντος, έχει μπει σε τροχιά υλοποίησης χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα και γίνονται διεθνείς ηλεκτρονικοί διαγωνισμοί.
Μεγάλη δε, ήταν η ικανοποίηση των Υπουργείων Εσωτερικών, Περιβάλλοντος και Εξωτερικών, αφού το πρόστιμο των 30.000 ευρώ που θα έπεφτε στα κεφάλια των Ζακυνθινών από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, πήρε αναβολή έως τις 31/12/2018.
Έγινε η έναρξη λειτουργίας της ενδιάμεσης λύσης, η οποία έχει χρηματοδοτηθεί με 2,5 εκ. ευρώ από δημόσιες επενδύσεις από τις 31/12/2014.
Δυστυχώς, τα κάπιταλ κοντρόλ και οι διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσα στο 2015, είχε σαν συνέπεια το έργο αυτό να καθυστερήσει.
Οι διαγωνιστικές διαδικασίες άρχισαν τον Μάρτιο του 2016 και από 20 εταιρείες που είχαν αρχικά ενδιαφερθεί, τελικά προσφορά κατέθεσαν μόνο οι 3, εξαιτίας των κάπιταλ κοντρόλ.
Ο διαγωνισμός έγινε σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες και τη συνδρομή του Υπουργείου Ανάπτυξης, καθώς και την έγκριση του Ελεγκτικού Συνεδρίου.
Για την παραλαβή του εξοπλισμού συγκροτήθηκαν οι προβλεπόμενες από το Νόμο επιτροπές με τη συμμετοχή εξειδικευμένων μηχανικών.
Ουδεμία παρέμβαση στο έργο των επιτροπών δεν υπήρξε από τον Δήμο. Αντίθετα, ο Δήμαρχος, Παύλος Κολοκοτσάς, συνεχάρη κατ' επανάληψη την επιτροπή για τη λεπτομερή καταγραφή του εξοπλισμού και τις παρατηρήσεις που έκαναν.
Ο Δήμαρχος Ζακύνθου συγκάλεσε στο Πνευματικό Κέντρο όλες τις δημοτικές παρατάξεις, τις επιτροπές αξιολόγησης και παραλαβής, καθώς και τους προμηθευτές με τους συμβούλους του.
Αναγνώσθηκαν μία προς μία οι παρατηρήσεις των επιτροπών και συμφωνήθηκε απ´ όλους ομόφωνα η εγκατάσταση του εξοπλισμού στην αδειοδοτημένη θέση του Λίβα και η έναρξη της αποκομιδής των απορριμμάτων.
Απεστάλη μάλιστα, φωτογραφικό υλικό για την έναρξη λειτουργίας της ενδιάμεσης λύσης προς το Ευρωπαικό Δικαστήριο και στο Υπουργείο Εσωτερικών.
Ο εξοπλισμός θα παραληφθεί μόνο αν εξαλειφθούν όλες οι παρατηρήσεις της επιτροπής. Εξάλλου, η ανάδοχος εταιρεία βρίσκεται σε ετοιμότητα, ώστε να αντικαταστήσει οποιοδήποτε μηχάνημα που τελικά δεν θα τηρεί όλες τις προδιαγραφές.
Ο ΧΥΤΑ του Σκοπού έχει κλείσει οριστικά και είναι έτοιμο το σχέδιο ανάπλασής του. Παράλληλα, λειτουργούν δύο ΚΔΑΥ για την ανακύκλωση (το ένα στο Αεροδρόμιο και το άλλο στον Λίβα).
Λυπούμαι αν κάποιοι επένδυσαν στο πρόβλημα των σκουπιδιών και στην τραγική οικονομική κατάσταση του Δήμου, προσπαθώντας να σπιλώσουν την υπόληψη και την εντιμότητα του Δημάρχου, Παύλου Κολοκοτσά.
Επί Δημαρχίας μου φαινόμενα παραβίασης της νομιμότητας δεν θα περάσουν. Τα ψέματα τελείωσαν από την 1η Σεπτεμβρίου 2014.
Βεβαίως, λάθη από έναν υποστελεχωμένο και κατεστραμμένο Δήμο μπορεί να γίνονται.
Ας μην ξεχνούν όλοι όμως, που βρέθηκε η Ελλάδα και η Ζάκυνθος στο τέλος του 2014.
Παρά τον πόλεμο προς το πρόσωπό μου, όταν θα παραδώσω τον Δήμο Ζακύνθου το νησί μας από πλευράς υποδομών θα είναι ένα ευρωπαϊκό και παγκόσμιο μέρος σε ομορφιά και ανάπτυξη.
Θα είναι το νησί του κάλλους και του πολιτισμού, που οι νεότερες γενιές απαλλαγμένες από τα ελαττώματα των μεγαλύτερων, που έφεραν τον τόπο μας στη σημερινή κακή κατάσταση, θα ατενίζουν το μέλλον με αισιοδοξία.
Λυπάμαι για τη μακροσκελή απάντηση προς όλους, όμως θέλω να κλείσω με το εξής: Τα σκουπίδια τα παράγουμε εμείς και είναι άψυχο υλικό, το οποίο θα επεξεργαστούμε. Τα σκουπίδια της... κοινωνίας πρέπει να απομονώσουμε για να μην κάνουν άλλο κακό στη Ζάκυνθό μας.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ

ΠΑΥΛΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΣΑΣ

ΕΞΩΡΑΪΣΜΟΣ & ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ Δ.Ε. ΑΡΚΑΔΙΩΝ 2017

Ο ΔΗΜΟΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ προκηρύσσει τη με συνοπτικό διαγωνισμό δημοπρασία για την επιλογή αναδόχου για την
κατασκευή του Έργου με τίτλο: ΕΞΩΡΑΪΣΜΟΣ & ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ Δ.Ε. ΑΡΚΑΔΙΩΝ 2017
Προϋπολογισμού 24.000,00 Ευρώ ( με Φ.Π.Α. 24% )
ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ Σ.Α.ΤΑ. 2017 - Κ.Α. 30.7336.285

Κατεβάστε την προκήρυξη

Δελτίο Τύπου-απάντηση του Δημάρχου Ζακύνθου για τον ισολογισμό του 2013

Σχετικά με τον θόρυβο που δημιουργήθηκε και τα σχόλια που διαχέονται στην κοινωνία και στον Τύπο, και τα οποία αφορούν τον ισολογισμό του Δήμου για το 2013, απαντάμε πως με ρητή έγγραφη εντολή του Ελεγκτικού Συνεδρίου και ύστερα από προετοιμασία τριών και πλέον ετών, ψηφίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο ο ισολογισμός του συγκεκριμένου έτους και πλέον ανοίγει ο δρόμος για τους ισολογισμούς του 2014, του 2015 και του 2016, οι οποίοι έπρεπε ήδη να είχαν ψηφιστεί, αφού έχουν ανατεθεί σε ορκωτούς λογιστές σύμφωνα με όσα προβλέπει η Νομοθεσία.
Ο ισολογισμός του 2013 θα δημοσιευθεί εντός των επόμενων ημερών στον ημερήσιο, επαρχιακό και Αθηναϊκό Τύπο, ενώ θα υποβληθεί για έλεγχο νομιμότητας στην Αποκεντρωμένη Κρατική Διοίκηση, αλλά και στο Ελεγκτικό Συνέδριο.
Όπου και όταν χρειάζεται να προσφεύγουμε στη Δικαιοσύνη, το πράττουμε με εντιμότητα και διαφάνεια. Είμαστε κατά της ποινικοποίησης της πολιτικής ζωής του τόπου, άνευ αποχρώντα λόγου και από τη στιγμή που οι ενέργειές μας θα ελεγχθούν από τις κρατικές υπηρεσίες που αναφέραμε παραπάνω.

Ανακαίνιση τμήματος Ξενία για τη στέγαση Ληξιαρχείου (ΣΑΤΑ 2016)

Ο Δήμος Ζακύνθου διακηρύττει ότι εκθέτει σε συνοπτικό διαγωνισμό με σφραγισμένες προσφορές με το σύστημα της προσφοράς ενιαίο ποσοστό έκπτωσης σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 6 του Π.Δ 609/85 καθώς και τις διατάξεις του Ν.4412/16 (όπως τροποποιήθηκε με τον Ν.4441/ 16) Δημόσιες συμβάσεις Έργων Προμηθειών και Υπηρεσιών (προσαρμογή στις Οδηγίες 2014/24ΕΕ και 2014/25ΕΕ)
Ανακαίνιση τμήματος Ξενία για τη στέγαση Ληξιαρχείου (ΣΑΤΑ 2016)
Προϋπολογισμού Δαπάνης 12.000 ευρώ. ( με ΦΠΑ 24 %)
Η Δημοπρασία θα γίνει την 1η Νοεμβρίου και ημέρα Τετάρτη και ώρα 10.oo πμ (λήξη
επιδόσεως προσφορών) στα γραφεία της Δ.Τ.Υ.Δήμου Ζακύνθου του Δήμου Ζακύνθου ( Βανάτο,
29100 Ζάκυνθος ).
Οι προσφορές υποβάλλονται στην επιτροπή διαγωνισμού.

Κατεβάστε την περίληψη διακήρυξης

Κατεβάστε την διακήρυξη

Εξωραϊσμός και διαμόρφωση κοινοχρήστων χώρων Δ.Ε Ελατίων 2016

Ο Δήμος Ζακύνθου διακηρύττει ότι εκθέτει σε συνοπτικό διαγωνισμό με σφραγισμένες προσφορές με το σύστημα της προσφοράς ενιαίο ποσοστό έκπτωσης σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 6 του Π.Δ 609/85 καθώς και τις διατάξεις του Ν.4412/16 (όπως τροποποιήθηκε με τον Ν.4441/ 16) Δημόσιες συμβάσεις Έργων Προμηθειών και Υπηρεσιών (προσαρμογή στις Οδηγίες 2014/24ΕΕ και 2014/25ΕΕ)
Εξωραϊσμός και διαμόρφωση κοινοχρήστων χώρων Δ.Ε Ελατίων 2016
Προϋπολογισμού Δαπάνης 27.380 ευρώ. ( με ΦΠΑ 24 %)
Η Δημοπρασία θα γίνει την 8η Νοεμβρίου , ημέρα Τετάρτη και ώρα 10.oo πμ (λήξη επιδόσεως
προσφορών) στα γραφεία της Δ.Τ.Υ.Δήμου Ζακύνθου του Δήμου Ζακύνθου ( Βανάτο, 29100
Ζάκυνθος ).
Οι προσφορές υποβάλλονται στην επιτροπή διαγωνισμού.

Κατεβάστε την περίληψη διακήρυξης

Κατεβάστε την διακήρυξη

Συντήρηση - Επισκευή Δημοτικών Κτιρίων Δ.Ε.Αρτεμησίων

Ο Δήμος Ζακύνθου διακηρύττει ότι εκθέτει σε συνοπτικό διαγωνισμό με σφραγισμένες προσφορές με το σύστημα της προσφοράς ενιαίο ποσοστό έκπτωσης σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 6 του Π.Δ 609/85 καθώς και τις διατάξεις του Ν.4412/16 (όπως τροποποιήθηκε με τον Ν.4441/ 16) Δημόσιες συμβάσεις Έργων Προμηθειών και Υπηρεσιών (προσαρμογή στις Οδηγίες 2014/24ΕΕ και 2014/25ΕΕ)
Συντήρηση - Επισκευή Δημοτικών Κτιρίων Δ.Ε.Αρτεμησίων
Προϋπολογισμού Δαπάνης 38.000,00 ευρώ. ( με ΦΠΑ 24 %)
Η Δημοπρασία θα γίνει την 6η Νοεμβρίου , ημέρα Δευτέρα και ώρα 10.oo πμ (λήξη επιδόσεως προσφορών) στα γραφεία της Δ.Τ.Υ.Δήμου Ζακύνθου του Δήμου Ζακύνθου ( Βανάτο, 29100 Ζάκυνθος ).
Οι προσφορές υποβάλλονται στην επιτροπή διαγωνισμού.

Κατεβάστε την περίληψη διακήρυξης

Κατεβάστε την διακήρυξη

Συντήρηση - Επισκευή Δημοτικών Κτιρίων Δ.Ε.Ζακυνθίων

Ο Δήμος Ζακύνθου διακηρύττει ότι εκθέτει σε συνοπτικό διαγωνισμό με σφραγισμένες προσφορές με το σύστημα της προσφοράς ενιαίο ποσοστό έκπτωσης σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 6 του Π.Δ 609/85 καθώς και τις διατάξεις του Ν.4412/16 (όπως τροποποιήθηκε με τον Ν.4441/ 16) Δημόσιες συμβάσεις Έργων Προμηθειών και Υπηρεσιών (προσαρμογή στις Οδηγίες 2014/24ΕΕ και 2014/25ΕΕ)
Συντήρηση - Επισκευή Δημοτικών Κτιρίων Δ.Ε.Ζακυνθίων
Προϋπολογισμού Δαπάνης 20.000 ευρώ. ( με ΦΠΑ 24 %)
Η Δημοπρασία θα γίνει την Δευτέρα , 20 Νοεμβρίου και ώρα 10.oo πμ (λήξη επιδόσεως προσφορών) στα γραφεία της Δ.Τ.Υ.Δήμου Ζακύνθου ( Βανάτο, 29100 Ζάκυνθος ).
Οι προσφορές υποβάλλονται στην επιτροπή διαγωνισμού.

Κατεβάστε την περίληψη διακήρυξης

Κατεβάστε τη διακήρυξη

Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Επικοινωνια

 • Δημος Ζακυνθου
 • Πλατεια Διονυσιου Σολωμου 1
 • Τ.Κ : 29100
 • Τηλ. Κεντρο : 26953 61300
 • Email : dimoszak@otenet.gr

Χρησιμα Τηλεφωνα

 • Αστυνομια
  26950 - 42550, 22100, 22100
 • Πυροσβεστικη 
  26950 - 22199, 22161
 • Πρωτες Βοηθειες
  26950 - 23166